nlc.hu
Utazás

Lezuhant egy szikláról a magyar túrázó Németországban

Lezuhant egy szikláról és életét vesztette egy magyar túrázó Németországban

A férfi barátjának lett gyanús, hogy a túrázó a megbeszélt időpont után órákkal sem érkezett meg.

Tragédia történt egy bajor település, Marquartstein közelében: egy magyar túrázó lezuhant egy szikláról és az életét vesztette – számolt be a Bild nevű német napilap.

A lap szerint a férfi ismerőse csütörtök este jelentette be az 58 éves magyar eltűnését. A kiránduló az idilli Marquartstein városában járt, és reggel egyedül indult el túrázni a Schnappenkirche nevű látványossághoz, a megbeszélt időpontban azonban nem tért vissza.

A riasztott hegyimentők 20 emberrel érkeztek a helyszínre, ahol egy rendőrségi helikopter, két hegyimentő kutya és egy drónnal felszerelt hegyimentő busz is bevetésre került. A keresőcsapat végül éjfél után 45 perccel találta meg a férfi holttestét.

Schnappenkirche

A festői szépségű Marquartstein közkedvelt turistacélpont Bajorországban. Fotó: flickr

A magyar turista az úgynevezett Mittersteig nevű szikláról mintegy 40 métert zuhant és egy meredek, köves és erdős részen ért földet. A férfi belehalt a sérüléseibe. A kutatócsapatok közleménye szerint a mentés nehézkes volt, hajnali 2 óráig elhúzódott. „A művelet minden résztvevő számára nagyon megterhelő volt” – közölte a rendőrség.

A grassaui rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja, hogyan történhetett a baleset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top