nlc.hu
Utazás

Városok, amik 2030-ra víz alá kerülhetnek

A következő városok 2030-ra már víz alá kerülhetnek

A vízszint folyamatosan emelkedik – az alábbi városokat vedd jó előre a bakancslistádon!
Velence

A globális felmelegedés nem feltétlenül olyan dolog, amit könnyen lehet vizualizálni. Igen, érzékeljük az időjárásban, meg az évszakok furcsa viselkedésében úgy általában, de ha az embert nem fenyegeti közvetlenül a tenger emelkedő vízszintje, nem szenved ivóvízhiányban vagy pusztító erdőtüzektől, akkor a koncepció elég absztraktnak tűnhet.

Ezért is olyan fontos a Climate Central projektje, amely összegyűjtötte a világ azon pontjait, amelyeket fokozottan veszélyeztet a vízszint emelkedése. Olyannyira, hogy néhány város – amiket az alábbi galériában gyűjtöttünk össze – már akár 2030-ra is elsüllyedhet, ha a globális felmelegedés ilyen léptékben halad tovább. Persze sok minden változhat még addig, rengeteget tehetünk a klímakrízis elleni harcban (amennyiben komolyan vesszük azt), de ha nem küzdünk komolyan, az alábbi városok egy részét, vagy teljes egészét ellepi majd a víz.

Amszterdam
Megnézem
Összes kép (12)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top