nlc.hu
Utazás

Egyre többen nyaralnának a horvát tengerparton

Egyre többen kedvelik a horvát tengerpartot a magyarok közül

Azt is mutatjuk, melyek a legnépszerűbb régiói az országnak.

 Idén nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban a Szallas.hu saját adatai alapján.

A szállásfoglaló portál szerdai közleménye szerint a szállástípusok közül az apartman kategória a legnépszerűbb, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja. Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője ismertette: a foglalási adataik szerint az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban. A félpanzió iránt a legnagyobb a kereslet, ez 44,3 százaléka a foglalásoknak, jóval kevesebb a kizárólag reggelit kérők aránya, 17,8 százalékos, és 2 százalék választja a teljes ellátást.

Horvát tengerpart.

Fotó: Getty Images

A felmérés szerint az előző évekhez hasonlóan az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia-Split régió a legvonzóbb úti cél. Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat – közölte a Szallas.hu.

A kezdetektől 2019-ig Szallas.hu Kft.-ként működő cég 2019 márciusától Zrt.-ként folytatja tevékenységét, 6 leányvállalatát összefogva. Szallas Group márkanév alatt összesen 16 terméket működtet 5 országban, 6 irodában. A Szallas.hu Zrt.-ben dolgozó munkavállalók száma több mint 350 volt 2021-ben. Tavaly bejelentették a Szallas Group eladását, a tranzakció zárultával a lengyel Wirtualna Polska lesz a cégcsoport tulajdonosa. A csoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben.

Ha te is Horvátország mellett döntesz, mutatunk öt programot, amit érdemes megnézned.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top