nlc.hu
Utazás

Láb nélkül férfi vezetett autót az M6-oson

Pedálokra drótozott fadarabokkal vezetett autót egy láb nélkül férfi az M6-oson

A 47 éves férfinek nem volt jogosítványa sem, és korábban felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert eltiltás hatálya alatt vezetett.

Még a sokat látott rendőrök is meglepődtek, amikor május 9-én közúti ellenőrzést végeztek az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében, és megállítottak egy autót. Az egyenruhásoknak gyanús volt, hogy a kocsi minden irányból le volt sötétítve, de később kiderült, hogy ez volt a legkisebb szabálytalanság – számolt be a rendőrség a Police.hu-n.

Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai, ezért a fék- és gázpedálra drótozott egy-egy fadarabbal működtette a pedálokat.

A pedálokra drótozott fadarabok, amelyekkel autót vezetett egy láb nélkül férfi az M6-oson

A pedálokra drótozott fadarabok, amelyekkel autót vezetett egy láb nélkül férfi az M6-oson (Fotó: Police.hu)

Az is kiderült, hogy a szabadszállási férfinek soha nem volt jogosítványa, jogerősen eltiltották a vezetéstől, sőt felfüggesztett börtönbüntetése is van, mert korábban is vezetett eltiltás hatálya alatt.

A nyilvántartó adatai szerint a férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta már máshol is indult eljárás, és a korábbi években is számos alkalommal kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt. A rendőrök a férfit a Paksi Rendőrkapitányságra előállították, és vele szemben büntetőeljárást indítanak.

A láb nélküli férfi egyébként a végtagjai hiánya ellenére vezethetett volna autót, de csak akkor, ha a járművet megfelelően átalakították volna.

Korábban személyi sérüléssel is járó balesetet okozott Ecseren egy láb nélküli férfi, aki egy járóbottal működtette a gázpedált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top