nlc.hu
Utazás

52 év után nyugdíjba ment a mozdonyvezető

52 év után nyugdíjba ment, megkönnyezte a búcsút a mozdonyvezető

Az angol férfi több mint fél évszázadot töltött a vasútnál, nyugdíjba vonulása alkalmából megható búcsúban volt része.

Egy mozdonyvezető 52 év után nyugdíjba vonult, és miután befejezte az utolsó műszakját, emlékezetes fogadtatásban volt része: kollégák és családtagok várták a peronon.

Jo Crean május elején tette meg mozdonyvezetőként az utolsó útját. Mikor a vonat begurult a Manchester Piccadilly pályaudvarra, nagyon elérzékenyült, hiszen meglátta, milyen sokan gyűltek össze az ő köszöntésére.

Az 52 év után nyugdíjba vonuló Joe Crean mozdonyvezető meghatódott, milyen sokan várták utolsó útján

52 év után vonult nyugdíjba Joe Crean mozdonyvezető (Fotó: TransPennine Express)

A 69 éves férfi 1971-ben kezdte a karrierjét a brit vasútnál. Eleinte egy étkezőkocsiban dolgozott, majd 1980-ban mozdonyvezető lett. 2011-ben csatlakozott a TransPennine Expresshez, ahol a Manchester Piccadilly volt a bázisa. Innen ment nyugdíjba. 

Joe Crean mozdonyvezető a nyugdíjba vonulási oklevelével

Joe Crean mozdonyvezető a nyugdíjba vonulási oklevelével (Fotó: TransPennine Express)

„Több mint fél évszázadnyi féltett emlékem van a vasútról, és sokat jelent, hogy az utolsó utamat a családommal és a vasutas családommal is megoszthattam” – mondta Joe, aki már várja, hogy nyugdíjasként több időt tölthet majd a feleségével és a fiaival.

A nyugdíj előtti utolsó munkanap mindig nagyon érzelmes, egy 48 év után visszavonuló pilóta is könnyekben tört ki az utolsó repülésén. 

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top