nlc.hu
Utazás

Egy 60 éves férfi mászta meg a Mount Everestet

60 évesen úgy döntött, hogy megvalósítja felesége álmát és megmászta a Mount Everestet

2023. május 23-án reggel a 60 éves Sharad Kulkari megmászta a Mount Everestet. Feleségével közösen szerettek volna feljutni a csúcsra, azonban felesége tragikus halála után már nem volt rá lehetőség. Sharad úgy döntött, hogy megvalósítja közös álmukat.

Sharad Kulkari 60 évesen megmászta a Mount Everestet, azonban a többi hegymászóval ellentétben, számára egészen más jelentette a motivációt. Sharad és felesége Anjali évekkel ezelőtt elhagyták a szülővárosukat és Thane-ba költöztek. Mindketten hegymászók voltak és a legfőbb küldetésük az volt, hogy megmásszák a világ hét legmagasabb csúcsát. 

Egy kis hó a hegy tetejéről

Egy kis hó a hegy tetejéről (Fotó: Pexels.com)

Az álmaik megvalósításához elsőként a Mount Everest megmászását tűzték ki célul. 2019-ben együtt indultak útnak a hegyen, azonban Sharad egyedül tért vissza a mászásról. Egy tragikus baleset megakadályozta őket az álmaik megvalósításában. 

Május 22-én a Hillary-lépcső közelében a szokásosnál több hegymászó volt jelen, így kisebb tumultus alakult ki. Ezen a helyen a mászók csak egy kötelet használhatnak a fel- és leereszkedéshez. Az idő és az oxigén hiányában a hegymászók a lehető leggyorsabban szerettek volna leérni, ezért nagy volt a mozgolódás. Anjali ekkor nem kapott elég oxigént és elhunyt. Halálát férje is kénytelen volt végignézni. 

Anjali halála után Sharad úgy döntött, hogy teljesíti felesége álmát és keményen dolgozni kezdett azért, hogy feljusson a csúcsra. Négy évvel felesége halála után, 2023. május 23-án teljesítette a küldetést. 

Sharad elmondta, hogy amikor felért a csúcsra, nem tudta abbahagyni a sírást. Örömkönnyek voltak, hiszen megvalósította a feleségével közösen eltervezett álmukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top