nlc.hu
Utazás

Igazi harcsaszörnyet fogtak ki a Tőzeges-tavon

„Ilyen nincs, ez lehetetlen” – igazi harcsaszörnyet fogtak ki a Tőzeges-tavon

Kiss Ferenc tógazda alig hiszi el, hogy valóban a horgára akadt egy ilyen hal.

Szinte egy időben azzal, hogy kifogták a világ legnagyobb harcsáját, egy 285 centiméteres példányt a Pó-folyóból, Magyarországon is horogra akadt egy kapitális, 111 kilós, 251 centis hal, írja a Pecaverzum. A gigaharcsát nemesnádudvari Tőzeges-tóból fogta ki a tógazda Kiss Ferenc.

Kiss Ferenc a napokban nagy mozgásokra lett figyelmes az egyik bokor alatt, amikor pedig csaliként belógatott egy keszeget, majdnem azonnal kapása is volt.  „Behúztam a lábam közé a botot, és leszúrtam a karót, mert ha ezt nem teszem, még mindig csónakáznánk. Több helyre is beakadt, de felfűzni sehová sem tudta magát, így mindig sikerült kibogozni valahogy.” 

Volt, amikor úgy tűnt, hogy sajnos nem sikerül kifogni a harcsát, de végül sikerrel járt, és ezzel fel is állította a tórekordot. 

„Szerintem az én életemben még egy ilyen nem lesz, és lehet, hogy nem is látok már ekkorát. Ilyen nincs. Ilyen nincs. Ez lehetetlen. A mai napig ott állunk, hogy ez meg se történt”  – fogalmazott a tógazda. Hozzátette, ugyan a harcsát visszaengedték, lehet, hogy ez nem volt jó ötlet, hiszen egy ekkora állat nagyon sok halat fogyaszt. 

Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón

Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Elárulta azt is, nem tervezi, hogy bejelenti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség rekordlistájára. A harcsa kategóriában jelenleg Kovács Gábor áll az első helyen egy 113 kilós, 230 centiméteres példánnyal, amelyet 2010. május 10-én akasztott meg a Töröcskei-tónál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top