nlc.hu
Utazás

4 millió forintos értékben pusztítottak az olasz focidrukkerek

Terézváros négymillió forintot követel a focidrukkerek pusztításáért

Május végén a Liszt Ferenc teret valósággal legyalulták az olasz focidrukkerek. Terézváros önkormányzata a meccs szervezőitől várja a kártalanítást, egyhetes fizetési határidőt adott nekik.

Rengeteg szurkoló érkezett a Sevilla – Róma budapesti meccsére. Az Európa Liga döntője azonban nemcsak turistákat és drukkereket hozott, hanem jókora pusztítást is, ami leginkább Terézváros csodaszép terét, a Liszt Ferenc teret érintette. A kerület polgármestere, Soproni Tamás részletesen beszámolt a pusztításról, most pedig a helyreállítás költségeiről rántotta le a leplet – írja a Blikk.

Letaposott virágok

Letaposták a Liszt Ferenc tér növényzetét (fotó: Soproni Tamás FB-oldala)

A polgármester a helyreállítás költségeit benyújtja az állami szervezőcégnek, a kerület valamivel több mint négymillió forintra tart igényt. Ebből a legnagyobb tételt (kb. 3,5 millió forintot) a letaposott virágot és növényzet pótlása teszi ki, a többi pedig az utcabútorok javítási költségéből és az elhasznált takarítószerek árából tevődik össze. A polgármester bízik abban, hogy az állami rendezvényszervező cég egy héten belül kifizeti a kárigyényüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top