nlc.hu
Utazás

Ducik mellé ültették a repülőn, másik helyet kért

Túlsúlyos utasok közé ültették a repülőn, másik helyet kért a tini

Az egyik ülésszomszédja szerint ezzel megszégyenítette őt.

Egy 19 éves, nevét és és arcát a nyilvánosság előtt nem vállaló lány a Redditen írt arról, hogy nemrég egy Las Vegasból New Yorkba tartó járaton utazott, ahol egy középső ülést jelöltek ki neki, ám mindkét mellette ülő utas túlsúlyos volt, ami miatt nagyon nehezen fértek el. Azt állította, hogy mivel a repülőülések rettenetesen szűkösek, egyik szomszédja sem tudott kényelmesen elférni. Éppen ezért azt kérte, hogy keressenek neki egy másik helyet a gépen. Végül találtak is neki egy szabad ülést néhány sorral hátrébb.

Bár saját bevallása szerint igyekezett a lehető legdiszkrétebb lenni a váltás során, az egyik mellette ülő molett nő súlyosan sérelmezte a kérését.

Repülőgép fedélzete utasokkal

Illusztráció: Getty Images

„A repülőút többi része rendben telt. Miután azonban leszálltam, a nő, aki mellett korábban ültem, várt rám. Lényegében azt mondta, hogy kínos helyzetbe hoztam őt és a másik férfit, és hogy túlsúlyosan utazni elég nehéz anélkül is, hogy az emberek a kövérséget fertőző betegségként kezelnék. Azt is mondta, hogy nyilvánosan demonstráltam mindenki előtt, hogy a túlsúlyos utasok kellemetlenséget jelentenek” – írta a lány. Majd feltette a kérdést a közösségi oldal felhasználóinak: vajon tényleg „s***fej volt-e”, amiért kért egy másik helyet?

A posztra több ezer lájk és hozzászólás érkezett és bár néhány kommentelő kritizálta amit tett, többen voltak azok, akik úgy vélték, hogy nem csinált semmi rosszat.

„Túlsúlyosként azt mondom, ha mellettem ülnél, nagyon örülnék, ha olyan megoldás születne, amivel mindenkinek kényelmesebbé válik az utazás” – írta valaki. 

„Amit tettél, az az volt, hogy olyan megoldást találtál, amely lehetővé tette, hogy mindenki kényelmesen üljön, és megőrizze méltóságát” – így egy másik hozzászóló.

„Az, hogy kellemetlenül érezte magát, az ő problémája volt, nem a tiéd. Nyilvánosan nem szégyenítetted meg őt. Rendkívül jól kezelted a helyzetet” – áll egy újabb kommentben.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top