Utazás

5 érv, hogy idén bevállaljátok a családi sátorozást

Garantálta ez lesz az egész család számára a legemlékezetesebb nyaralás. Ha a gyerekek elég nagyok már, ideje belevágni az igazi nagy kalandba: sátorral vagy lakókocsival kilépni a komfortzónából, és irány a természet! Ha még nincs meg az elhatározás, segítünk.

Ha már kacérkodtok a gondolattal, hogy be kellene vállalni, hiszen ez nagyszerű kaland lenne az egész család számára, de még több a kontra, mint a pró, akkor mi hozunk 5 érvet, amivel tuti meggyőzzük a legkételkedőbbeket is.

1. Szabadság

Aki a sátorozást választja, az a szabadság mellett teszi a le a voksát. Ha eddig csak szállodában vagy városi apartmanban nyaraltatok, akkor ez merőben új élmény lesz: itt nincsen időhöz kötött menetrend. Akkor keltek, amikor felébredtek, és nem a vízi torna vagy a gyerekanimátor zenéjére, hanem madárcsicsergésre. Akkor reggeliztek, amikor elkészítitek. A vacsoránál pedig nem kell másokat kerülgetni a svédasztalnál, ellenben naplementében bográcsozhattok.

2. Környezetvédelem

Az egyik legfőbb érv a sátorozás mellett, hogy sok olyan dolgot taníthattok a gyerekeknek, amire csak itt van lehetőség, a terepen. A környezetórán hallott (és talán meg is tanult) növények, rovarok, kisállatok itt most megelevenednek, és valóssá válnak. Tüzet raktok, nyársat faragtok, sátrat állítotok, szerszámot használtok, fát gyűjtötök. És közben megtanuljátok tisztelni a természetet és óvni a környezetet.

3. Kényelmes

Sokan pont a kényelem hiánya miatt nem vágnak bele a kalandba, pedig manapság már szuper felszereléseket lehet beszerezni a nagyobb üzletekben. Megfelelően előkészülve semmi sem fog hiányozni az urbánus létből. Ha nem az erdőben, hanem egy kiépített kempingben vertek sátrat, akkor meg aztán minden kéznél van: szupermarket, zuhanyzó, játszótér.

4. Szórakoztató

Az egyik legszórakoztatóbb nyaralási forma, hiszen ez mindenkinek újdonság lesz, de egymásnak segítve, biztosan megoldjátok a problémákat. Addig is jókat lehet nevetni az esetleges ügyetlenkedéseken.

5. Relax, no stressz

Egy nyaralás, ami igazán kikapcsol. A természet közelében a testünk és a lelkünk is lenyugszik, harmóniába kerül önmagával és a környezettel. Itt nem kell rohanni, felejtsétek el az órát, az okoseszközöket, az internetet. Figyeljetek önmagatokra és egymásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top