Utazás

Ezért vezessen a következő családi kirándulás egy nemzeti parkba

A nemzeti parkok nemcsak csodálatosak, de a természet szeretetét is közelebb hozzák a gyerkőcökhöz!

A nemzeti parkok a háborítatlan természet csodálatos jelképei, ahova mindenképp érdemes elvinni akár egy hazai vagy egy külföldi út során a gyerekeket!

nemzeti park

Magyarországon a nemzeti parkok számos programmal várják az érdeklődőket. Mindenképp érdemes felvenni a bakancslistára például az ‎Aggteleki Nemzeti Parkot és az Őrségi Nemzeti Parkot is.

nemzeti park

Fotó: Aggteleki Nemzeti Park

Acadia Nemzeti Park… a látvány magáért beszél, ami igazán meggyőz minket arról, hogy nemzeti parkba járni jó dolog és egy életre szóló élmény!

Ezért vezessen a következő családi kirándulás egy nemzeti parkba

De nem kell a tengerentúlra mennünk, hogy igazi csodát lássunk. Ha átlépjük az országhatárt, utunk Szlovénia felé vezessen. A  Triglavi Nemzeti Park, Szlovénia egyetlen nemzeti parkja Bled közvetlen közelében helyezkedik el. Szlovénia legszebb területét öleli fel, csaknem a Júliai-Alpok egészét. A nemzeti park területe nagyon festői és változatos. 

nemzeti parkok, utazas

Az Őrség hazánk egyetlen olyan tájegysége, ahol a lakosság a honfoglalás óta folyamatosan egy helyben él. Az itt élő emberek évszázadok során alakították ki a táj arculatát apró parcellás gazdálkodásukkal, tájba simuló épületeikkel, mindezt harmóniában a természettel, megőrizve, fenntartva annak sokszínű változatosságát. E csodálatos táj természeti, kultúrtörténeti, néprajzi értékeinek megóvására az Őrségi Nemzeti Park ügyel, 2002. március 1-én hozták létre hazánk tizedik nemzeti parkjaként.

nemzeti park

Fotó: Őrségi Nemzeti Park

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top