Utazás
Szponzorált tartalom

Könnyítsd meg a családi nyaralást – elmondjuk, hogyan csináld

Egy családi nyaralást jóval nehezebb megszervezni, mintha csak a párunkkal vagy a barátainkkal terveznénk egy közös, laza utazást. Idén legyen könnyed a szervezés és pihentető a nyaralás. Adunk pár tippet, hogy csináld.

Hova indulj?

Fontos, hogy az évben legalább legyen egy hét, amikor tényleg a pihenésé és a családé a főszerep. Köztudott, hogy mind testi, mind lelki egészségünknek jót tesz, ha kipihenjük a stresszes hétköznapokat, és picit kiszakadunk a megszokott környezetből és mókuskerékből. De milyen helyszínt érdemes választani ehhez? Ha az a cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát, érdemes egy gyerekbarát szálloda mellett dönteni, hiszen egy ilyen helyen a gyerekek is különleges és kiemelt figyelemben részesülnek.

A kevesebb néha több

Alapszabály: inkább kevesebb programot tervezz a családnak a nyaralás idejére, azt viszont maximálisan élvezzétek ki. A gyerekeknek is, és nektek, szülőknek is kellemes időtöltés lesz, és ami a legfontosabb, a nyaralás arról fog szólni, amiről szólnia kell: pihenésről és a családi pillanatok, élmények megéléséről. 

Tipp: Csomagolj okosan! Csinálj egy listát a legfontosabb dolgokkal, és csak akkor húzd ki róla, ha az biztosan bekerült a bőröndbe. 

A gyerekek az elsők!

A hosszabb utazások kapcsán azzal is számolni kell, hogy a gyerekek hamar elunják magukat, akár autóban, vonaton vagy épp repülőn utaznak. Ezért feltétlenül rakd el a kedvenc játékaikat, és pakolj el még néhány olyan darabot is, amelyek biztosan lekötik a figyelmüket. Az alvótársak véletlenül se maradjanak otthon.

csaladi nyaralas

Élvezzétek a családi nyaralást Fotó: iStock

De a felnőtteknek is szükségük van kikapcsolódásra

A gyerekeket akkor is le kell kötni, amikor a felnőttek lazítanak. A könyvek, magazinok, játékok és társasjátékok megfelelő mennyiségben legyenek kéznél.

Indulás előtt alaposan nézz körül, érdeklődj!

Még a nyaralás megkezdése előtt igyekezz minél több információt beszerezni a kiválasztott utazásról, illetve úti célról, a szálláshely felszereltségéről, gyermekeknek szóló programkínálatáról és szolgáltatásokról, árakról.

Határozd meg a költségkeretet!

Készíts minél hamarabb egy családi költségvetést, csakis a nyaralásra. Mennyibe kerülne? Mit engedhettek meg magatoknak? Mire lenne szükség, és mi az, amit esetleg ingyen is meg tudtok szerezni? Bár néha rossz szembenézni a valósággal, de ne feledd: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

Ne félj, bízd rá magad és a családot egy utazási irodára!

Ne feledd, nyaralni mész, nem pedig főzni, mosni és takarítani. Ha fáradtabban jössz haza a pihenésből, az senkinek sem jó. Bízd magad és családod szakemberekre, akik mindent elintézned helyetted akkor is, ha belföldre vagy ha külföldre szeretnétek menni nyaralni. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy elmondjátok, mire vágytok.  Engedd el a stresszt, koncentrálj a családra és magadra.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top