Utazás
Szponzorált tartalom

Így tölts el egy felejthetetlen hétvégét Egerben – borospohárral a kezedben andaloghatsz a történelmi belvárosban

Finom borok, ínycsiklandó ételek, történelemmel átszőtt macskaköves utcák, több száz éves épületek és hangulatos fürdők – ezt mind, és még többet is átélhetsz Egerben!

Kikapcsolódásra, pihenésre vágysz, és a kulináris élvezeteket is szeretnéd a csúcsra járatni? Ezért az Egri borvidék a legjobb választás!

Ezeréves város

Eger hangulatos, macskaköves utcáit járva igazi időutazásban lehet részünk. A legendákkal átszőtt egri vár, a rejtélyes kazamaták, a török minaret, a Valide Sultana fürdő romjai, a ma is működő Török fürdő biztos, hogy a hatalmába kerít. Ha pedig igazi török kávét kóstolnál, az autentikus hangulatú Pasa Sátrában azt is megteheted. Ha történelemre szomjazol, feltétlen látogasd meg a Főegyházmegyei könyvtárat, ahol Mozart egy kézzel írott levelét és a Dante-kódexét is őrzik, amiből az egész világon csupán 3 darab maradt fenn.

Feltétlen látogass el a gyönyörű Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontba, ahol különlegesen szép, autentikus környezetben ismerheted meg az egri érsekek világát. A csodás madaras terem, valamint a kertbe kivezető pihenőterem, a sala terrena és a palota kávézó olyan élményt ad, amire egyetlen nyüzsgő nagyváros sem képes. A Gárdonyi-házban járva visszarepülhetsz néhány száz évet az időben, és megértheted az egri remetét, Gárdonyi Gézát, miért szeretett itt annyira élni: a ház mellett magasodó vár, az alatta elterülő város, a távolban pedig a Mátra semmihez sem hasonlítható látványa magával ragadó.

Különleges séta egy pohár borral a kezedben

Egerben különleges, szórakoztató és egyedi gasztro sétákon is részt vehetsz egész évben, de tavasszal és nyáron különösen jó program egy hangulatos bortúra. Pohárral a kezedben sétálhatsz Eger hangulatos utcáin, betérhetsz a legjobb éttermekbe, kávézókba, ahol megkóstolhatod a legfinomabb fogásokat, és izgalmas, nem minden nap hallható legendákat tudhatsz meg a történelmi Egerről. Ha részt veszel egy bortúrán, helyi kortárs művészekkel, festőkkel, szobrászokkal, zenészekkel is találkozhatsz, exkluzív mini kiállításokon is részt vehetsz, és természetesen minden állomáson a hangulathoz illő bort kóstolhatsz. Sőt: a túra végén még táncra is perdülhetsz!

Autentikus gasztroélmény

Egerben minden a történelem és a borok körül forog: a táj már évszázadok óta is híres a borairól, mostanra pedig világhírű borok hazája lett. Ha Egert választod hétvégi kikapcsolódásnak, megismerheted a leghíresebb helyi borászokat, majd este borvacsorán is részt vehetsz. A legjobb, ha egyik nap a városban andalogsz, a következő nap pedig ellátogatsz Nagy-Eged gyönyörű dimbes-dombos tájaira, ami a környék egyik legkedvesebb zarándokhelye. Egy egész napot tölthetsz borászok, zenészek társaságában, a napot pedig egy hangulatos piknikkel zárhatod a hegy tetején, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész vidékre. De ha jobban el szeretnél merülni a gasztronómiában, Eger kiváló éttermeinek séfjeivel is együtt főzhetsz, akiktől elleshetsz egy-két kulisszatitkot.

Elkészítheted a saját borod

Szereted a borokat, és értesz is hozzájuk? Az ezeréves történelemmel rendelkező Egerben ezt is letesztelheted, ha van kedved! Az egri vendégszeretet ismeri a tréfát is: játékos vetélkedőn, vakkóstoláson teheted magad próbára: megmutathatod, hogy íz és illat alapján felismered-e a borokat. Elsajátíthatod a szakszerű borkóstolás fortélyait, sőt, elkészítheted a saját borodat is különböző borfajták házasításával. Akár a pároddal, a családdal, vagy a barátaiddal szeretnél kikapcsolódni, Egerben biztos, hogy képesek lesztek magatok mögött hagyni a rohanó és stresszes hétköznapokat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top