Utazás

Egerszalók több, mint gondolnád! (x)

Egerszalók neve sokak számára ismerősen csenghet. Ez a kis falu a Mátra és a Bükk hegységek között, egy gyönyörű völgyben fekszik, a Gyógyvizek Völgyében,  Budapesttől alig másfél órányira. Az Eger szomszédságában lévő Egerszalók leginkább gyógyvizéről és a Sódombjáról nevezetes. Ehhez hasonló természeti képződmény legközelebb Törökországban, Pamukkale-ban látható, Európában egyedülálló. A domboldalon lefolyó termálvíz az évek során szinte holdbéli fehér hegyoldalt  varázsolt, melynek csodájára járnak.

A gyógyvíz áldásos hatásait két fürdőben is élvezhetik a vendégek, így mindenki megtalálja az igényeinek valót. Próbálták már az éjszakai fürdőzést?  Itt arra is van lehetőség. Egerszalók egész évben várja a látogatókat, hiszen a termálvizes medencék télen-nyáron üzemelnek.  (http://gyogyvizekvolgye.hu/furdok.html)

Akár ha csak egy rövid hétvégére tudnak elszakadni a városból, vagy ha egy egész hetes pihenés is belefér akkor is érdemes Egerszalókot választani. A fürdőzés, pihenés, wellness élmények mellett számos kirándulási lehetőséget tartogat a kis falu és környéke. Ismerjék meg a Barlanglakásokat, ahol egy időutazáson vehetnek részt, megismerhetik a nagymamáink korabeli bútorokat, használati tárgyakat, gyógynövényeket, a 3D moziban pedig egészen a dínók idejéig visszarepítjük Önöket. (http://gyogyvizekvolgye.hu/latnivalok-kovek-turak.html)

Ha látni szeretnék az egész falut, ne hagyják ki a falunéző Tücsökbuszt. A Turisztikai Irodától indulva végig nézhetik a nevezetességeket zenés idegenvezetés mellett.  Ha aktívan töltenék idejüket másszák meg a kaptárköveket, vagy pattanjanak kerékpárra és tekerjenek körbe a horgásztótól a Sódombig.

A helyiek vendégszeretetéről meggyőződhetnek, ha valamelyik rendezvényünkre ellátogatnak.  A legközelebbi alkalom erre a Pünkösdi Tor-Túra lesz, ami egy  hagyományos gasztronómiai fesztivál, több helyszínen, különféle házias kemencés, bogácsos étellel várják a vendégeket. Látogassanak Egerszalókra június 8-án, ahol belekóstolhatnak a finom ételekbe, a jóféle szalóki borokba és a falusi hangulatba. http://gyogyvizekvolgye.hu/rendezvenyek/34-egerszaloki-programok/20672-egerszaloki-punkosdi-tor-tura.html

Legyenek a vendégeink Egerszalókon!

 

http://gyogyvizekvolgye.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top