Utazás

Nem jártál még Kanadában, vagy egyszerűbben utaznál az USA-ba? (x)

Akkor itt az idő, hogy kipróbáld a Budapest–Toronto közvetlen járatot!


Az európaiak számára rengeteg újdonságot tartogat az amerikai kontinens. Kanada pedig különösen egyedi szeglete Észak-Amerikának. Páratlan természeti szépségek, a Niagara-vízesés, a jégkorong, a juharszirup és a jávorszarvas hazája, és persze ne feledkezzünk meg a sokak gyerekkorát meghatározó Anne Shirley és a Váratlan utazás történeteiről sem. A nyári időszakban pedig még csalogatóbb ez a csodás táj, hiszen megkímélve magunkat a hosszú utazástól és az átszállással töltött felesleges időtől, a főszezonban naponta közlekedő közvetlen járattal indulhatunk Kanada legnagyobb városába, illetve Torontón keresztül további 60 kanadai és egyesült államokbeli városba.

Kanada legnagyobb angol nyelvű városa egy igazi multikulturális metropolisz, ahol olyan vibrálóan izgalmas kerületekben merülhetsz el, mint például a kínai vagy az olasz negyed. Észak-Amerika egyik legmodernebb és legélénkebb városában a lenyűgöző felhőkarcolóktól a zöldellő parkokig számtalan kikapcsolódási lehetőség vár, nem beszélve a Torontót körbevevő természeti szépségekről, amelyek egy teljesen új világba kalauzolnak el.

Október 25-ig különösen megéri Kanada felé venni az irányt, mert az Air Canada Rouge légitársaság közvetlen járatai bővített szezonban – áprilistól októberig – közlekednek Budapest és Torontó között. Akár családdal vagy barátokkal szeretnéd felfedezni Torontót vagy más kanadai városokat (például Calgaryt vagy Vancouvert), akár az Egyesült Államokba, Mexikóba vagy éppen a Karib-térségbe készülsz, keresve sem találhatnál jobb megoldást a közvetlen torontói járatnál. Ráadásul a repülő délután 3 órakor száll fel a budapesti repülőtérről, megkímélve a hajnali keléstől és a sietős indulástól, illetve késő délután érkezik meg Torontóba, ahol még egy esti városnézés is belefér a nyaralás első napjába a pihentető utazás után.

És hogy mit érdemes megnézni, ha Kanada legnagyobb városába érkezünk? Mindenképp látogass el a modern világ hét csodája közt számon tartott, több mint 553 méter magas CN Towerbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a családdal pedig felejthetetlen élményt ígér a Toronto Islands, azaz az Ontario-tó nyílt vizétől a belső kikötőt elzáró szigetek együttese: itt található például a 19–20. század fordulóját idéző családi vidámpark, a Centreville Amusement Park is. Hokirajongóknak kötelező a Hockey Hall of Fame, ami a legnagyobbaknak állít emléket, a művészetek és a történelem szerelmesei pedig mindenképp látogassanak el a Royal Ontario Museumba, ahol több mint 6 millió műtárgyat őriznek.

Torontó rengeteg látnivalója mellett nem érdemes kihagyni Kanada vadregényes tájait sem, hiszen például az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Nagy-tavakat néhány óra autózással elérhetjük Torontóból. Nem beszélve a Niagara-vízesésről, ahol életre szóló élménnyel gazdagodhatunk a világ egyik legismertebb természeti csodájának köszönhetően.

Ha pedig tovább mennél délre, és az Egyesült Államok városait is szívesen megismernéd, akkor jó hírünk van: amennyiben az Air Canadával utazol az USA-ba, akkor az ún. pre-clearance rendszer lehetővé teszi, hogy nem érkezéskor, a forgalmas amerikai légikikötőkben várj a beléptetésre, hanem az átszállás során, még a torontói reptéren sor kerülhet az útlevél-, valamint vízumellenőrzésre, továbbá az  amerikai beléptetési folyamatra. A tapasztalatok szerint a pre-clearance szolgáltatás sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi a beléptetési procedúrát, így az Egyesült Államokba érkezve az utasok belföldi utasnak minősülnek, akik ezáltal rengeteg időt spórolhatnak meg.

Az Air Canada Rouge járata kaput nyit egész Amerikára. A kényelem persze nemcsak ebben, hanem az ecomony class mellett elérhető premium economy class szolgáltatásaiban is megmutatkozik: többek közt elsőbbségi beszállásra, két ingyenesen feladható poggyászra, tágasabb utastérre, gasztronómiai ínyencségekre és profi szórakoztatórendszerre készülhetsz.


Toronto közelebb van, mint gondolnád: július 29. ás augusztus 2. között hallgasd napközben a Sláger FM-et, és kattints a rádió Facebook-oldalára, ahol az Air Canada Rouge jóvoltából két Torontóba szóló repülőjegy talál a héten gazdára!

Indulhatunk?

Kattints ide a legközelebbi járatokért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top