Utazás
Szponzorált tartalom

Nyári, energiaszegény italok, amiket otthon is elkészíthetsz

A nyár a smothie-k, limonádék és energiaszegény turmixok ideje. Szerencsére nem kell kiülnöd ahhoz egy méregdrága bár teraszára, hogy hozzájuss egy ilyen frissítőhöz, hiszen a legtöbb otthon is elkészíthető, mégpedig elég gyorsan. A következő nyári italokat például elrontani sem lehet, olyan egyszerű a receptjük.

Ha van egy jó turmixgéped, már nyert ügyed van. Ez ugyanis a szűk keresztmetszet az alábbi nyári frissítő italok esetében, hiszen az alapanyagaik nagyon egyszerűek és könnyen beszerezhetők, az elkészítésük pedig… enyhén szólva is bagatell. Tedd hát szebbé, kellemesebbé, izgalmasabbá a nyarad ezekkel a finomságokkal!

A házi készítésű limonádék, smoothiek és frissítők ezen a nyáron se mennek ki a divatból

A házi készítésű limonádék, smoothiek és frissítők ezen a nyáron se mennek ki a divatból

Espresso narancs

A kávé kitűnő alapanyag különféle alkoholos és alkoholmentes koktélok készítéséhez. Néha ezek a mixek sokféle vagy éppen drága összetevőből állnak, máskor viszont pofonegyszerűek, és egyszerűségükben fenomenálisak. Ilyen ez a narancsos eszpresszó is, aminek a neve tulajdonképpen maga a recept leírása egyúttal. Higgyétek el, ennél meghökkentőbb és üdítőbb ízélménnyel ilyen kevés energiabefektetés árán ezen a nyáron nem fogtok találkozni. A narancsos eszpresszó ugyanis egyszerre édes, savanyú és finoman keserű – egyszóval, tökéletes frissítő.

Elkészítés

Jégkockákat teszünk egy öblös whiskey-s pohárba, erre ráöntjük egy narancs frissen facsart levét, majd óvatosan rácsurgatjuk az eszpresszót. Ha jól dolgoztunk, a két ital nem keveredik össze, és gyönyörű, kívánatos és kontrasztos látványt nyújt majd a pohárban.

Brazil limonádé

A trendek változhatnak évről évre, de a jól bevált limonádé a nyár örök kedvence marad. Igazi klasszikusról van tehát szó, de ettől még időnként csavarhatunk egyet a recepten, és vihetünk egy kis változatosságot az elkészítésébe. Például úgy, ahogy a brazilok teszik (az összetevők arányát ízlés szerint alakíthatjuk):

Összetevők

9 dl víz
1 dl sűrített tej
1 db lime kifacsart leve
Jéskockák

Elkészítés

A vízbe öntsd bele a sűrített tejet és facsard bele a lime-ot. Dobj bele jégkockákat, és magas, karcsú pohárban szívószállal szervírozd.

Zelleres-citromos smoothie almával

A zöldséges-gyümölcsös turmixok igazi vitaminbombák, jól behűtve pedig kitűnő frissítő italok. Nyáron, amikor eleve kevesebb a szervezet kalóriaigénye, akár napindítóként is fogyaszthatjuk reggeli helyett akkor is, ha épp nem diétázunk. Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni az ilyen mixek készítésénél, hogy milyen alapanyagokkal dolgozunk, ugyanis bizonyos zöldségek és gyümölcsök kifejezetten puffasztó hatásúak. A nyers növényi tápanyagok megemésztésének ideje a magas rosttartalom miatt egyébként is rendszerint hosszabb a legtöbb ételhez képest, így jelentősebb gázképződéssel lehet számolni velük kapcsolatban. Akit ez nem riaszt vissza, annak szívből ajánljuk ezeket az egészséges turmixokat és ezen belül is az alábbi receptet, ami egy igazán üdítő és vitamindús smoothie elkészítését írja le:

Hozzávalók 1 adaghoz

1 alma
1 citrom kifacsart leve
1 szál zeller
40 g petrezselyem
120 g fodros káposzta
¼ kanál őrölt fahéj
1 evőkanál őrölt lenmag
2,5 dl víz
jégkockák

Elkészítés

Tedd bele az összetevőket egy turmixolóba, helyezed rá a tartályra a tetőt, és indítsd be a gépet. Amikor már jó pépes, öntsd ki a turmixot egy pohárba és dobj bele a jégkockákat. Tádááá!

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top