Utazás

Nyári vigasságok a Mátra bűvkörében (x)

Magyarország a fesztiválok országa, ezt jól tudja az ország apraja és nagyja. Bár a fesztiválok kapcsán talán nem a Mátra jut először az eszünkbe, ez a vidék nemcsak erdőkkel és vadakkal, de művészettel, borral, zenével is csábít. Ha idén van kedved felfedezni az ország egyik legvonzóbb tájegységét, akkor ne habozz, irány a Mátra! 4+1 érvünk van, hogy a nyári pihenést ide szervezd!


1.       MÁTRAI MŰVÉSZETI NAPOK

Abban biztosak vagyunk, hogy ha hallottál már erről a fesztiválról, akkor odavagy érte, ha nem, akkor odaleszel érte. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok az az esemény, ahol a természet, a zene és a szórakozás összeér. Jazz, népzene, komolyzene, megspékelve erdei túrákkal, kézműves foglalkozásokkal, gasztronómiával, borokkal és persze határtalan lazulással. Hogy hangzik? Ugye megmondtuk, hogy odaleszel érte! Ideje szállást foglalni, mert június 29. és július 7. között nem csak te akarsz majd a Mátrába látogatni!

2.       KISNÁNAI VÁRJÁTÉKOK

Ha éppen gyerekekkel vagy gyermeki lelkületű felnőttekkel vagy körülvéve, akkor ki ne hagyd Kisnánát július 6-án! Aznap biztosan nem fogsz unatkozni, hisz a vár megtelik élettel, lehetőségekkel és jókedvvel. A középkort nem csak mutatványosok és kézművesek idézik majd meg, és persze a válogatott finomságok és a nánai borok sem maradhatnak el.

3.       GYÖNGY NEMZETKÖZI FOLKLÓRFESZTIVÁL

Augusztus 6. és 12. között Gyöngyös lesz az ország folkszíve, mindenki ide tér, akinek van a szekrényében egy kopogós cipő. Készülj egy fergeteges táncfesztiválra, ahol éjjel-nappal szól a muzsika, dobbannak a lábak, koccan a pohár. Nem csak a magyar népzene szerelmeseit hívja ez a program, számos nemzet mutatkozik meg saját műsorával, a tértánc és a folkjam sem maradhat el. A szállást se felejtsd el időben elintézni, ha pedig a Mátra legmenőbb szállását szeretnéd, olvasd el a következő érvünket!

4.       ÓZON WELLNESS HOTEL

Valljuk be őszintén, megvan annak a bája, hogy a reggeli kávédat a Kékest szemlélve fogyaszthatod el. Hát még akkor milyen finom az a kávé, ha tudod, hogy egy laza jakuzzis áztatás vagy szaunaszeánsz követi. Talán nem árulunk el nagy titkot, de az Ózon Wellness Hotel nem véletlenül az ország egyik legkeresettebb szálláshelye – itt mindent megtalálsz, amit egy hoteltől várnál: remek szobákat, parádés wellnessrészleget, csodás kilátást, finom ételeket. Egy teljes hetes foglalásnál 10% kedvezményt kapsz az árból, úgyhogy érdemes végiggondolni, hogy mikor tudod kivenni a szabid!


+1 ÉRV: PARÁDSASVÁRI ÜVEGMANUFAKTÚRA

Ha láttál már üvegfúvást akár egy videón, akár az életben, akkor tudod, mekkora élmény a csodás formák és színek születését szemlélni. Parádsasváron nemcsak a mesterek rutinos munkáját figyelheted, de akár saját poharat is fújhatsz, amely remek emlék vagy ajándék lehet. Az üvegmanufaktúra egész évben, mindennap 9 és 15 óra között várja látogatóit Parádsasváron.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top