Utazás

Amiért mindenképpen érdemes Pécsre menni a családdal

Pécs pezsgő kulturális élete, gasztronómiája és persze kellemes időjárása egyre több látogatót vonz a városba és környékére. A balatoni vagy tengerparti jól megérdemelt pihenés mellé mindenképpen iktassuk be idén nyárra Pécs látnivalóit is.

Azt már tudjuk, hogy a Halott Pénznek mit jelent Pécs, most pedig fedezzük fel magunknak mi is, hiszen nagyon sok élmény várhat ott ránk turistaként is, akár csak pár napra érkezve. Ha pedig gyerekekkel érkezünk, nem árt, ha előre megtervezzük a túra állomásait.

Zsolnay Kulturális Negyed

A 2014-ben hungarikummá nyilvánított pécsi városrész, nagyon sok élményt kínál az odalátogatóknak. A múlt században itt alkotó, procelángyártásáról híres Zsolnay-családnak köszönhetően, a köztereket összesen 88 szobor és műalkotás díszíti. Amit feltétlenül meg kell nézni a pécsi látnivalók sorában, az a Gyugyi-gyűjtemény, mely “Zsolnay Aranykora” címmel 576 kerámiatárgyat mutat be. Az óvatos múzeumlátogatás után a gyerekekkel mindenképpen huppanjunk be a Herkules Műhelybe, érdekes és izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal teszik élvezhetővé a kisebbek számára is a negyedet.

PécsZOO

Ha gyerekekkel érkezünk Pécsre, semmiképpen se hagyjuk ki a természetes erdőterületre épült, Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumot. A nagy melegben ráadásul kellemes árnyat adnak az ott lakóknak és a látogatóknak is az erdő fái. Közel 60 állatfaj 250 egyedét nézhetjük meg a pécsi állatkertben, ahol külön medúzás és cápás akvárium várja a mélytengerek szerelmeseit.

Amiért mindenképpen érdemes Pécsre menni a családdal

Fürdőzés Pécsett és környékén

Ha a pécsi kirándulásunk során beütne a kánikula a városon belül és környékén is számos lehetőségünk van a fürdőzésre. A Hullámfürdő és a Pollack strand mellett az Orfűi Aquapark élménymedencékkel, hétféle csúszdával, akár egész napra szóló programot kínál. És persze a közelben lévő Orfűi tórendszer is remek kirándulóhely lehet. Mindenképpen iktassunk be egy vizes napot Pécsen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top