Utazás
Szponzorált tartalom

10 dolog, amit feltétlenül vigyél magaddal a nyaralásra

Te is jártál már úgy, hogy alig tudtad a bőröndöd tetejét lecsukni, de amire valóban szükséged volt, nem vitted magaddal? A következő dolgokat írd fel a listád elejére, és elsőként pakold be a nyaralás előtt!

Néha egészen felesleges dolgokat viszünk magunkkal az utazásra, miközben az igazán fontosak otthon maradnak. Így szelektálj!

Manikűrkészlet

Voltál pedikűrösnél, frissen lakkozottak a körmeid, ápolt a kezed, így jó eséllyel feleslegesnek érzed a manikűrkészletet – egészen addig, amíg be nem reped a körömágyad, vagy le nem törik a körmöd. Sőt, még a tartós géllakk is megadhatja magát a nyaralás alatt. Ezekre az esetekre legyen nálad egy kisolló, egy körömreszelő, egy semleges színű körömlakk és egy kis flakon körömlakklemosó. A kisolló számos más helyzetben is jól jöhet, például ha fel kell bontanod vagy le kell vágnod valamit.

Minivarrókészlet

Nem sok bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor a nyaraláson elszakad a ruhád, vagy lepattan egy gomb a blúzodról. De a szoknyád és a nadrágod cipzárja is könnyen megadhatja magát. Azért, hogy kiküszöböld a kellemetlen ruhabaleseteket, legyen nálad egy kis tartóban 2 tű – egy vastagabb és egy vékonyabb –, valamint egy fekete és egy fehér cérna, amelyekkel néhány perc alatt orvosolhatod a problémát.

Napszemüveg, kalap, fejkendő

Tény, a nyaralás alatt is vehetsz napszemüveget és kalapot is, de a jó minőségű napszemüveg nem két fillér sehol. Ezért ha már van UV-szűrős napszemüveged, ne hagyd otthon, hiszen a nyaralás alatt nemcsak a bőrünk védelmére, hanem a szemünk egészségére is kell gondolnunk. A fejedről se feledkezz meg: a stílusodtól függően használj kalapot vagy kendőt, ha olyan országba utazol, ahol erősen tűz a nap. De a kendő egy hűvösebb estén vagy múzeumokban, templomokban vagy egy olyan helyiségben is jó szolgálatot tehet, ahol túlzásba viszik a légkondicionáló használatát.

Hitelkártya

Jó, ha felkészülsz a váratlan helyzetekre, de tény, hogy mindent nem lehet kiküszöbölni. Ha hirtelen valamiért nagyobb összeget kell kiadnod, vagy elszámoltad magad, és kiürült a bankkártyád, viszont a nyaralásból még jó néhány nap hátra van, akkor a hitelkártya megmentheti a nyaralásodat. Akár autóbérlés, akár éttermi számla vagy egy hőn áhított emléktárgy, az itthon maradt családtagoknak szuvenír az, amire költeni szeretnél, jó, ha az utazás előtt egy dombornyomott hitelkártyát is beteszel a pénztárcádba.

Gyógyszerek

Mindegy, hogy hova mész nyaralni, mediterrán, trópusi vagy éppen hűvösebb éghajlattal rendelkező országba, a fejfájás, a hasmenés és a rosszullét bárhol utolérhet. Természetesen tartsd be az adott országra vonatkozó ajánlásokat, azaz ahol nem javasolják a vezetékes víz fogyasztását, ne igyál csapvizet, kerüld a jégkockát, és megbízható étteremben étkezz. De előfordul, hogy minden elővigyázatosság ellenére a gyomrod egyszerűen érzékeny a helyi gasztronómiára, ezért jó, ha van nálad széntabletta, probiotikum, fájdalomcsillapító, émelygés elleni gyógyszer és lázcsillapító is.

Töltő, power bank, átalakító

Evidens lehet, de a nagy kapkodásban előfordulhat, hogy nemes egyszerűséggel a konnektorban hagyod a mobilod töltőjét. Éppen ezért írd a listád elejére, de még jobb, ha a pénztárcádba, az okmányok mellé teszel egy kis átalakítót, így bármilyen töltőhöz tudod csatlakoztatni majd a telefonodat. Mivel a nyaralás alatt rendszerint sokat fényképezünk, jó, ha egy power bankot is bedobsz a táskádba, és nem kell attól tartanod, hogy pont a legszebb pillanatok megörökítéséről maradsz le.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top