Valentin-nap

A szerelmes Halak

A Halak általában szerelmes. Ha nem egy másik emberbe, akkor egy ügybe, vagy Istenbe. A természetében hordozza az adás ösztönét, és mivel víz jegy, ezért nagyon érzelmes is. Számára elképzelhetetlen, hogy egyedül élje le az életét. Nagyon érzékeny, kifinomult és önfeláldozó tud lenni.





 Hogyan viselkedik a szerelmes Halak

 






Előfordulhat, hogy a mások iránti vágyukat túlkompenzálják, ami hűvösségben és elzárkózásban nyilvánul meg. A Halak jegy szülöttei hajlamosak arra, hogy mások vágyait helyezzék előtérbe, és megelégednek a legkisebb gyengédséggel vagy szeretettel. Előfordulhat azonban az is, hogy a partnernek állandóan lesnie kell „uralkodója” akaratát.

Ha a Halak megbízik a partnerében, akkor mindent odaad magából. Persze nem örökre, de ma, ebben a pillanatban mindent megkaphatunk. A Halak természetének egyik legzavaróbb tulajdonsága, hogy egy bizonyos szintig bárkivel képes kapcsolatban lenni. Sokszor félre is értik ezt a nyitottságot. Nem lehet ketrecbe zárni, extrovertált énje nagyon könnyen eljut az emberekhez. Alapvetően egy bölcs lélekkel van dolgunk, aki hamar átlát az embereken. A Halak általában nem csak egyetlen férfit vagy nőt vesz észre az életben. Őt mindenki érdekli, és általában mindenkihez vonzódik. Sajátos erkölcsiséggel rendelkezik, amit jobb, ha minél hamarabb megismerünk, hogy később ne okozzon meglepetést.

A jegyre jellemző különös hűvösség a megcsalásos helyzetekre is vonatkozik. Ha azt mondja, hogy az számára nem jelentett semmit, akkor ez valóban így van. A birtoklóbb típusoknak ez okozhat némi problémát. Lehet, hogy a tettek szintjén hű marad, a képzeletének azonban semmi sem szabhat határt. Ennek ellenére semmilyen más jegy nem lesz olyan mély megértéssel és kifinomult kommunikációval irántunk, mint a Halak.

A Halakban van valami – hasonlóan a szemben levő Szűz jegyhez –, ami alapvetően érintetlen és birtokolhatatlan, függetlenül attól, hogy milyen régen ismerjük őt. A kevésbé bonyolult Kos vagy Bika jegyekhez hasonlóan a Halak nem tudja kimondani, hogy „Itt vagyok én, egy egyszerű lélek, és a tiéd vagyok”. Mindig lesznek olyan álmai, vágyai, amelyeket nem mond el senkinek. Ha sokat kérdezgetjük tőle, mire is gondol, akkor előbb-utóbb őt is és magunkat is az őrületbe kergetjük. Soha nem fogunk kielégítő választ kapni.

A Halak többnyire nem verbális eszközökkel kommunikál, mivel gyakran képtelen szavakba önteni az érzéseit. Jobban bíznak az érintésben, a kifinomultabb módszerekben. A megfoghatatlanság kifejezést gyakran használják a Halakkal kapcsolatban, ahogy a megtévesztőséget is. Ez azonban nem a Bak számítóságához vagy a Skorpió szándékos titokzatoskodásához hasonló, egyszerűen arról van szó, hogy a Halak harminc különböző szempontból látja a dolgokat. Hogyan magyarázhatná meg, hogy egyszerre szeret és gyűlöl valakit, vagy hogy egyszerre tart minket csúnyának és szépnek?

Sokan nem azért sérülnek meg a Halakkal való kapcsolatukban, mert a jegy szülöttei alapvetően hidegek vagy érzéketlenek, hanem mert azt várják, hogy folyamatosan áramoljon a szeretet. Ha bele merünk menni egy folyamatosan változó kapcsolatba, akkor a Halakkal való együttlét lehet minden kapcsolat közül a leggyógyítóbb és legregenerálóbb hatású.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top