valentin 2012

5 ok, amiért utáljuk a Valentin-napot

Az NLC szerkesztősége most annak járt utána, hogy milyen okok miatt vannak fenntartásaink is a Valentin-nappal kapcsolatban.

Mindig csalódunk
Ha nincs pasink, akkor azért, ha van, akkor pedig azért rossz a Valentin-nap… mert a filmeken mindig vörösebbek a rózsák, nagyobbak a mackók és a Valentin-napi éjszaka is jobban sikerül. Miért kötelező pont február 14-én boldog szerelmet átélni? Miféle értelmetlen kényszer ez, amikor az ember élete legnagyobb részét nem éppen lángoló szerelemben tölti el? Nem, ez tényleg nem fair: ez a maciárusok összeesküvés-elmélete.

Eláraszt a giccs
Karácsonykor simán elsétálunk a Télapó-szakállal ellátott fehérneműk mellett, de Valentin-napkor néha engedünk a kísértésnek és beszerzünk egy-egy piros szívecskés fehérneműt. Már akkor tudjuk, hogy úgyis csak bolondok napján fogjuk viselni, de ez még a legkisebb rossz a mackók, lufik, szívek, delfinek, mókusok és egyéb cukiságok vörös áradatában. Nem vagyunk 10 évesek, vagy ha mégis, akkor ez nem abban nyilvánul meg, hogy eksztázisba esünk Hello Kittytől.

Előkerül az udvartartás
Vannak olyan időszakaink, amikor egyszerre több férfival udvaroltatunk magunknak, de amikor ezt megelégeljük, akkor rögvest szeretnénk is róla elfeledkezni. Sajnos Valentin-napkor ez nem megy, mert előkerülnek a Pistik, akikkel egyszer elmentünk vacsorázni, meg a Petik, akikkel lehetett volna valami, csak mégsem. Folyamatosan csörög a telefon és ígérgetünk összevissza, aztán lelkiismeret-furdalás nélkül lecseréljük a számunkat. Hát kell ez nekünk?

Idegelnek a barátnők
Amikor már azt sem tudjuk, hol áll a fejünk a saját Valentin-napi stresszünk miatt, akkor biztos megjelenik az éterben egy-két barátnő, aki nem azt kapta a pasijától, amit várt, és ilyenkor meg kell beszélni, hogy vajon van-e jövője a kapcsolatuknak, vagy sem. Illetve feltűnnek azok is, akik azért keresnek, hogy eldicsekedjenek, hogy őket bizony wellnessezni vitte a barátjuk, és azzal a bizonyos hangsúllyal kérdezik meg, hogy mi mit kaptunk, amitől menten agyvérzést kapunk.

Mert nem a miénk
A rendszerváltás előtt nálunk senki nem tudta, mi az a Valentin-nap, később azon ment a vita, hogy Valentin legyen-e egyáltalán, vagy inkább Bálint. Mára a kérdés eldőlt, az viszont az továbbra sem teljesen világos, hogy mennyivel érvényesebb ez az ünnep, mint mondjuk a november 7. volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top