valentin 2012

Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra

Vakrandi, online párkereső és tipikus szingli programok: sokan sokfélét kipróbáltunk már azért, hogy végre megtaláljuk a társunkat – sikertelenül. Hogy miért nem jön össze? Talán mert nem állunk készen rá, talán még dolgoznunk kell azért, hogy ránk találjon a társunk. Szerelembevonzó kurzusával a Nők Lapja Café most ebben segít: Valentin-napig minden nap kapsz tőlünk egy "leckét", amelyben különböző szakterületek legjobbjai mondják el, mit kell tenni azért, hogy ránk találjon a szerelem. A negyedik részben mantrázni tanulunk, szingli olvasónk pedig ezúttal is kipróbálja, működik-e.
Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra

– Aki pozitívan gondolkodik, az előbb talál párra, és valószínűleg jobban is választja ki a számára legmegfelelőbb partnert. Ha úgy tetszik, a pozitív gondolkodás segít abban, hogy könnyebben, gyorsabban és biztosabban találjuk meg az ideális társunkat – mondja R. Kövér Balázs asztrológus, spirituális tanácsadó, a Nők Lapja Café napi kínai mantráinak szerzője. – Aki szeretné megtalálni a párját, annak érdemes minden nap olyan megerősítő mondatokat használnia, amelyik közelebb viszik egy jól működő kapcsolathoz.

Készíts saját szerelemmantrát!

Könnyedén kialakíthatjuk a saját mantráinkat, csak azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen negatív gondolataink vannak, amelyek megakadályoznak bennünket egy párkapcsolat kialakításában. Szánjuk a mai napot a negatív gondolatok megfigyelésére és beazonosítására. Este készítsünk listát ezekről a gondolatokról, majd írjunk egy másik listát, ezen minden negatív állításunk pozitív megfelelője legyen, azaz a negatív gondolataink ellentéteit keressük. Ha ezek megvannak, máris elkészítettük saját, személyre szabott megerősítéseinket. Ismételgessük őket naponta, amilyen sokat csak tudjuk. Mantrázáshoz kiváló időszak a reggeli készülődés, az utazás, illetve este, az elalvás előtti percek.

Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra

10 hatékony kapcsolati megerősítés

A saját szerelmi mantráid mellett használd ezt a tíz megerősítést. A listát olvasd el minden reggel, majd válassz ki egy szimpatikus mondatot, ezt napközben többször ismételd el!

1. Szeretem magam!
2. Vonzó vagyok!
3. Szeretet vesz körül!
4. Szeretet és harmónia van az életemben!
5. Kész vagyok a boldogságra!
6. Nyitott vagyok egy párkapcsolatra!
7. Értékes ember vagyok.
8. Társamat boldoggá teszem.
9. Szerelmem számára én vagyok a tökéletes pár.
10. Beengedem az életembe a szerelmet.

Teszteltük a gyakorlatot

Ági a Nők Lapja Café kérésére minden nap elvégzi a napi feladatsort, majd megosztja velünk tapasztalatait. De ki is ő, és mit gondol az egyedüllétről?

Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra

„Elmúltam már 30 (félúton vagyok 32 és 33 között), úgyhogy nemcsak az évek, hanem férfiak is jöttek és mentek már az életemben. Ha nem is túl sokan, annyian biztosan, hogy idővel egyre nagyobbra és hosszabbra nőjön a bizalmatlanság két kapcsolat között. Nem vadászom a szerelmet, de persze örülök neki, ha megérkezik.

Szokás okosan azt mondani, hogy nyitott vagyok, nyitott szemmel járok, de biztos vagyok benne, hogy a hosszabb egyedül töltött periódusok nem a környezet és a külső hatások eredményei, hanem rajtunk is múlnak. Más kérdés, hogy meglátja-e az ember, min kell változtatnia, és hogy akar-e rajta változtatni. Látni már látom (idealizált elképzelésekkel, kötöttségtől való félelmekkel, beidegződött játszmák és némi kapcsolatfüggés), kérdés, hogy melyiken és hogyan akarok változtatni.”

„Külön tanításként kezd létezni a »pozitív gondolkodás«, pedig az alapjai mindig megvoltak, csak nem feltétlenül definiáltuk. Mindenki olyan emberek társaságában szeret lenni, akik feltöltik és pozitívak. Azt hiszem, már óvodában is ösztönösen kerültük azokat a Petiket és Katikat, akik folyton sírtak és mindenre csak fanyalogtak. Legfeljebb akkor még nem tudtuk, hogy nekik (ezek szerint) pozitív mantrákra van szükségük. Nem hiszem, hogy sokan lennének teljesen elégedettek, de nyilván nem is ez a cél, hanem inkább jóban lenni önmagunkkal. A mantrák először viccesen hatnak, de meglepően könnyen lehet úgy motyorászni őket, hogy nem is figyelek az értelmére – valahol azt olvastam egyszer, hogy a mantráknál úgysem ez a cél. Olyasmi elven működnek, mint mondjuk a reklámok: ha eleget hallja a tudatalattink, akkor észrevétlenül megjegyzi (ezért nyúlunk öntudatlanul is az ismertebb márkák felé a polcon). Azért az hasznos, ha nem látjuk meg magunkat utána kinyúlt melegítőben a tükörben. Tapasztalatom szerint a látvány átmenetileg könnyen felülírhatja a mantra 2-es pontját.”

Szerelembevonzó kurzus 1. rész
Szerelembevonzó kurzus 2. rész
Szerelembevonzó kurzus 3. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top