Valentin_2006

Sáfrányos-spárgás penne







Hozzávalók:

45 dkg penne (tollhegy) tészta
24 zöld spárgafej
15 dkg csiperkegomba
2 csipetnyi sáfrány
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
25 dkg aprórák (konzerv)
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál balzsamecet
őrölt bors, só


• A tésztát sós, sáfrányos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.


• A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gőzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.


• A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belőle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük.


• 2 evőkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk.


• A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzről.


• A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük.


• A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőben érleljük.

588 kcal (2471 kJ)/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top