Valentin_2006

Valentin – otthon is!

A karácsonyi dekorációt már bizonyára mindenki elcsomagolta a következõ évre. Viszont közeledik a következõ kiváló alkalom, amikor újra feldobhatjuk valamivel az otthonunkat. Igaz, ez csak egy napra szól...





De mivel a szerelemnek hódolunk ilyenkor, mégis megéri foglalkozni vele.
Sok nő szeret kedveskedni a párjának azzal, hogy meleg vacsorával, kellemes hangulattal várja haza. Valentin napján bártan lehet fokozni-szélesíteni az élmények skáláját, bár a férfiak leginkább a vizuális ingerekre érzékenyek, ezt nem árt szem előtt tartani.

Pirosban és rózsaszínben

A Bálint-napi színvilág igen pontosan meghatározható, ami óriási könnyebbség, hiszen sokkal kevésbé kell a színharmóniával foglalkoznunk, mint mondjuk karácsonykor. A piros és a rózsaszín hódít ilyenkor, külön-külön, de akár együtt is, kinek-kinek ízlése, habitusa szerint.
Otthonunkat igen könnyen, egyszerűen, olcsón és főleg gyorsan a szerelem barlangjává varázsolhatjuk, ha kedvünk úgy tartja. Persze ki lehet cserélni akár összes textíliát, függönyt, terítőket, párnákat egyaránt, sőt az egyik nagy lakberendezési áruházban piros, szív alakú szőnyeg is kapható, de talán ekkora beruházást mégsem érdemes végrehajtani, hacsak nem akarjuk az év hátralévő részét izgató piros enteriőrben tölteni.

Fontos apróságok

Választhatunk, hogy szépen feldíszített asztalnál költjük el a vacsorát, vagy koncentrálunk inkább a hálószobára, esetleg mindkettőre…
Ha vacsorázunk, az asztalterítő vagy az asztalközép legyen piros – esetleg szívecskés -, gyertyatartóba tegyünk néhány szál piros gyertyát vagy helyezzünk el néhány teamécsest az asztalon. Kicsit különlegesebb dekoráció az úszógyertya, és csupán egy szélesebb üvegtál, néhány gyertya, meg esetleg rózsaszirom kell hozzá. A fanatikus Valentin-rajongók kerámiafesték segítségével készíthetnek személyre szóló tányérokat is, egyet magunknak, egyet a párjuknak. Azzal azonban kalkulálni kell, hogy ez több időbe telik, mint néhány perc, mert a festéket a sütőben ki kell égetni.







Terített asztal

A szervírozást szép szalvétával egészítsük ki, ha ebből egyszerűbbet választunk, készítsünk vagy vásároljunk valentinos szalvétagyűrűt. Elkészíteni sem ördöngösség, elég csak az egyszerű gyűrűre kartonpapírból kivágni, vagy műanyagból egy kész szívet ráragasztani. Aztán, hogy mi kerüljön a tányérba? Afrodiziáló illatos menü, szívecskés linzer vagy szív alakú tükörtojás, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.
Aki szereti a fényt szépen szűrő-szóró kristályokat, bátran lógasson a lakás különböző pontjaira belőlük. Legjobb persze ablak vagy lámpatest közelébe. Gyöngyfűző vagy más, vékony és hajlítható drótra sorakoztassunk fel többféle formájú, méretű, árnyalatú gyöngyöt, majd az egészet hajlítsuk meg szívalakban, és függesszük fel valahová. Nagyon kedves, barátságos és egyáltalán nem giccses díszítőelem lesz belőle.


Érzéki éjszaka





A hálószobában már azért érdemes akár textilcserére is gondolni, vagy ha nem is cserére, de lehetőségeinkhez mérten valamilyen új vagy újszerű kiegészítőre mindenképpen. Akiknek olyan szerencséjük van, hogy baldachinos ágyban alszanak, különösebb erőlködés nélkül is hiperromantikus teret varázsolhatnak maguk köré. Az egyszerű franciaágyas szekció – inkább dekorációs, mint funkcionális célból – készíthet vagy vásárolhat az ágy fölé sejtelmes szúnyoghálót, ami még pluszban tetszés szerint dekorálható is. Ez a kellék felidézi a hőséget, fülledtséget, anyagának lágy libbenése pedig igazán érzéki élményre invitál. Hányszor, de hányszor láttuk már őrülten romantikus jelenetekben a vékony hálót félreseprő hős férfit, amint asszonyához igyekszik… Apropó, filmek.

És még fokozható…

Az egyik Valentin-napi brit internetes oldal összeválogatta a 10 legromantikusabb filmet, és zenét. Előbbi lista első helyén a Casablanca szerepel, de helyet kapott a Sztárom a párom, a Franciacsók, a Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia, és az Elfújta a szél is. A zenék között egy Billie Holiday dal áll az élen, de ott van mögötte a Besame Mucho és a Perfect Day is. Ha a dekorációval készen vagyunk, erősítsük a hangulatot a felsoroltak valamelyikével!
Természetesen itt is elengedhetetlen kellék a gyertya, ez már önmagában is sejtelmes hangulatot áraszt. Ha ezt megfejeljük még néhány eredeti és különleges kiegészítővel, biztosan emlékezetes estében lesz részünk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top