Valentin_2006

David Beckham és Victoria Adams

A lány rút kiskacsa volt, és pophercegnõvé változott. A fiú munkásszármazású kölyök volt, és világhírt szerzett a futball-labdával mûvelt bûvészkedésével. David Beckhamrõl és hitvesérõl, a volt Spice Girl Victoria Adamsrõl van szó.

Ahhoz képest, hogy mindenféle kísértésnek kitett híres emberek, figyelemreméltóan egyszerűek.

„Olyan vagyok, amit sok ember unalmasnak, régimódinak és szögletesnek tart – vallja be Victoria. – Nagyon erkölcsös ember vagyok, és nem szeretem a mindenféle léha bulit, ami körülöttünk folyik. Tudja, a szex, meg ilyesmi

David öreg iskolaigazgatója, John Bullock mondta egyszer: „Ha David elé egy futball-labdát meg egy lányt állítanak oda, ő biztosan előbb a labdához nyúl.” Persze, ez még azelőtt volt igaz, hogy Victoriát megismerte. Itt is éppen a szerelem első látásra esete állt fenn. Davidet akkor bűvölte el Posh, amikor kiszúrta egy Spice Girl videokazettán. „Ez a lány való nekem!” – mondta a legjobb barátjának, a Manchester Unitedban játszó társának, Gary Nevillnek. Amikor végre találkoztak egy jótékonysági futballmeccsen, randevúra hívta Posht. „Jó kis játék, mi?” – jegyezte meg a lány, de ez nem volt játék Beckham számára. Victoriának sem. „Tudtam, hogy hozzám való – emlékezett vissza rá. – Ami különösen tetszett benne, hogy nagyon családorientált

Aztán randevúzni kezdtek (bár mint tökéletes úriember, David nem csókolta meg a negyedik találkáig). Rejtőzködve jártak, hogy elkerüljék az emberek figyelmét, de a média hamar szagot kapott a románcról. Az őrjöngés akkor talált táptalajra, amikor 1998-ban a pár bejelentette az eljegyzését, és David egy 80 000 dollár értékű szoliter briliánsköves gyűrűt ajándékozott Victoriának (a lány egy 30 briliánskővel kirakott aranypántot adott neki).

Az esküvőjüket 1999-ben tartották meg a dublini XV. századbeli Luttrelstown kastélyban, és a zenekar a Spice Girls divatos számait játszotta. Victoria száz fehér galambot eresztett a levegőbe a David iránt érzett szerelme jelképeként. Davidet régi játékostársa, Gary Neville vőfélyként kísérte. A 300 vendég között ott volt Elton John, és a pár éppen hogy négyhónapos pici fia, Brooklyn.
A brit OK magazin rekord összegű 1 millió dollárt fizetett a lakodalomról történő tudósítás jogáért.

Persze, a média érdeklődése azóta csak fokozódott. Nem múlik el úgy egy hét, hogy ne jelenjen meg valamelyikük vagy mindkettőjük egy-egy magazin címlapján vagy egy televíziós show-ban. Ahogy azt a londoni Daily Mirror szerkesztője jegyezte meg: „Ha nincs ötletünk, mit tegyünk a címlapra, valami királyi személyt választunk. Azelőtt Diana volt az, most Posh
„Azt hiszem, minket azért lehet gyakran látni, mert elérhetőek vagyunk – mondja David, próbálva megmagyarázni kapósságukat. – Nagyon szerelmesek vagyunk egymásba, és nem szoktunk veszekedni. Azt hiszem, jó szerepmodellek vagyunk

Victoria közben boldogan kifigurázza saját magát, de még a Beckhamek álkirályi státuszát is kigúnyolta, amikor egy álhonlapot szerkesztett fényűző vidéki kastélyukról, családi trónok és monogramos WC-k képeivel. Beckhamék vonzereje olyan nagy, hogy négy nap alatt a honlapot tízmillióan nézték meg.
A mesebeli románcokhoz hasonlítva, az övék a fordított Hamupipőkének felelt meg, mivel Victoria középosztálybeli lány volt, míg David egy szegény fiú Kelet-Londonból. Befolyásos üzletember lányaként Victoriát apja Rolls-Royce-án vitték az iskolába, de mert zavarták pattanásai (a kegyetlen iskolatársak „sticky Vicky”-nek, vagyis ragacsos Vikinek hívták), magányos tinédzserként nőtt fel. „Mindig bizonytalan voltam afelől, hogy nézek ki” – mondta. Emiatti zavara azonban nem tartotta attól vissza, hogy színiiskolába járjon: „Az embert nemcsak a hátrányos származás ösztönözheti a kitörésre” – magyarázta a lépését. De arra is, hogy meghallgatásra jelentkezzen, mert csatlakozni akart a Spice Girlshöz, amely fülbemászó dallamaival és a „lányok erejéről” szóló mantrájával az 1990-es évek legsikeresebb női popegyüttese lett.
Titokzatos, finomcsontú szépségéért és tartozódó viselkedéséért a „Posh” – Sikkes – becenévvel ajándékozták meg.

Felejthetetlen szerelmek – Minden idők legnagyobb szerelmi történetei

A sikeres férfi mögött mindig egy nő áll – halljuk  gyakran a közhelyet. A mondás valóban közhely, a tények viszont lángoló, szenvedélyes, kitartó és áldozatos szerelmekkel igazolják annak igazságát.

Az Illia & Co. Kiadó gondozásában megjelent könyv a legkülönfélébb korokban és helyzetekben, társadalmi és anyagi körülmények között élő párokat vonultat föl, ahol a szerelem – és azon belül a nő – játssza a főszerepet. 

A könyvben 43 love story-ból kapunk ízelítőt:
John Lennon és Yoko Ono, Clark Gable és Carole Lombard, Winston és Clementine Churchill, Spencer Tracy és Katherine Hepburn, George Bernard Shaw és Ellen Terry, Agatha Christie és Max Mallowan, Miklós cár és Alexandra, Aristotle Onassis és Maria Callas, Bess és Harry Houdini, Kurt Cobain és Courtney Love.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top