Védd magad - Önvédelem

Díva, bohóc, animátor: a nő ezer szerepben

Egy személy, kismillió szerep: mindez nem túlzás, hiszen a 21. század sok nő számára a korábbi legáltalánosabb anya-feleség kombinációból kilépve a feladatok, vállalások és viselkedési sémák egész csokrát hozta el, mindezt akár egy időben. Megmutatom, engem milyen szerepek mozgatnak.

A pörgős, szociális, de lelkiismeretes kollegina – 30 %

Te vagy az, aki az iroda nagy, közös poénjai egyikéről sem akar lecsúszni. Az iskolában hiába voltak jó jegyeid, jelentkezni soha nem szerettél, de egy meleg, szinte baráti munkahelyi közeg kihozza belőled akár az alkalmi extrovertáltat is. Az ügyfelekkel magabiztos, határozott vagy, a munkáddal szemben igényes, és bár a hosszú kávészünetek miatt sokszor rezeg a léc, mindig határidőre készülsz el a munkáddal. Szereted a harmóniát, és be nem vallottan maximalista is vagy, a legkellemesebb állapotnak azt tartod, amikor a munkatársak és az ügyfelek egyformán kedvelnek…

Szerelmes, mindig megújuló díva – 30 %

A Cosmó szextippjeit már tizenévesen magad mögött hagytad, sokkal inkább jellemez, hogy minden létező személyiséggel, párkapcsolattal foglalkozó cikket elolvasol, ami a harmonikus, érett kapcsolat megteremtését célozza. Pontosan tudod, hogy a tartós kapcsolatban jelszó a multitasking, és hogy a pasiknak kell a cicázás, de az otthon ízű csirkepaprikás is. Sőt, az erősebbik nem által bőszen gyakorolt hétvégi maratoni alvások miatt sem hisztizel egy ideje, hiszen már előtted dereng a kép, hogy lesz ez még így sem…

A menő nagynéni – 15%

Ha családalapításra a munkád és sok egyéb körülmény miatt még nem volt alkalmad, a nagynéni vagy keresztanya szerepében tökéletesen kiteljesedsz. A gyerekes kollégáktól tudod, melyek az aktuális, legszuperebb animációs filmek, és mi az a hétvégi program, amitől minden kiskorú sikítófrászt kap. Mivel hét közben a magas frekvencián szóló gyereksírás vagy spontán hiszti sem gyengíti az idegrendszered, lazán, és könnyedén hajózol át a pár órás vagy egynapos programokon, és persze gond nélkül mondasz igen a második fagyira, a hot doggal tarkított kólázásokra, miközben a kocsiban a maximumra tekert hangerővel biztosítod a legmenőbb nagynéni címet magadnak.

Fotó: Thinkstock

A jótékony, magába néző – 10 %

A szociális érzéked mindig erősen fejlett volt, de az évek és a gazdasági válság maguk alá gyűrték az Afrikában való önkénteskedés gondolatát. Emiatt ahányszor mások lelkiismeretességével találkozol, bűntudatod lesz, 5-10 ezer forintokat utalgatsz, a lakáshiteled törlesztésével együtt, különböző menhelyek, kórházak, gyermekétkeztetést segítő alapítványok és idegen országok rászorulói számára, a munkahelyeden minden közösségi gyűjtésben részt vállalsz, miközben tényleg komolyan dédelgeted magadban a gondolatot, hogy idővel terápiás kutyával fogsz kórházakat látogatni.

A szülők bohóca, önkéntes animátor – 15 %

A vasárnapi családi ebédeken elpárolog a milliókat behozó ügyfelekkel alkalmazott magabiztosságod. A szülők szemében te még mindig ugyanaz a felelőtlen pisis leszel, aki biztos megint azért köhög, mert nem húzta fel jól a cipzárt múlt szerdán, pedig ők meg is írták Facebookon, hogy 80 km/órás széllökések várhatók aznap, a könyvelő bátyád pedig gond nélkül előhozza heti szinten, hogy mennyire felelőtlen harmincon túl is a viszonyod a pénzzel, és ideje megkomolyodnod. Érdekes, hogy az éves értékeléseken ennek az ellenkezője miatt dicsérnek, miközben te csendben belátod, hogy a legnagyobb rutinod mégiscsak a nyugdíjazott szüleid szórakoztatásában és a látszólag megúszhatatlan családi balhékon vállalt mediátorszerepedben van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top