Videó

A hajléktalanok is megérdemlik a minőségi ételt

Budapest legkülönfélébb éttermei és szórakozóhelyei álltak össze azért, hogy azok is kaphassanak vasárnapi ebédet, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Videó a Heti Betevő Egyesületről.

Több mint három éve oszt minden vasárnap éttermi minőségű ebédet a Heti Betevő Egyesület a rászorulóknak. A rendszer egyszerű: perselyeket helyeznek el a résztvevő vendéglátóipari egységekben, és az összegyűlt pénzből finanszírozzák a vasárnapi ebéd elkészítését.

Ezen felül érkeznek házi sütemények, gyümölcsök, pékáru, de van olyan étterem is, ahol ugyan nem főznek, de adományba adják a szükséges műanyag dobozokat és evőeszközöket. Budapesten a hetedik és a nyolcadik kerületben osztanak ételt, és több vidéki városban is működik már az egyesület.

A Klauzál térről kitiltotta őket az önkormányzat, így átmeneti megoldásokat keresnek, amíg lesz megint egy olyan hely, ahol a vasárnapi ebédhez méltó módon fogyaszthatják el az ételt a rászorulók. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top