Vizes VB

Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot

Rövidpályás úszó-világbajnokságot rendezhet Magyarország 2024-ben.

Úgy döntött a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA), hogy a 25 méteres medencés világbajnokságnak 2022-ben az oroszországi Kazany, két évre rá pedig a magyar főváros lehet a házigazdája.

A 2024-es rövidpályás úszó-világbajnoksággal tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.

A rövidpályás világbajnokságok rendezésére tavaly szeptemberben kellett jelezni a pályázási szándékot, a végső megmérettetésre Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben.

A most zajló 17. vizes világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését. Hozzátette, a helyszínek gyönyörűek, a szurkolók – akik rendre megtöltik a lelátókat – pedig fantasztikusak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top