Vizes VB

Vizes VB 2017: ma eldől férfi pólósaink sorsa

A pénteki nap sem telik el magyar versenyzők nélkül a vizes vébén: a férfi pólósokért, a nyíltvízi úszóinkért és műugróért izgulhatunk.

Pénteken befejeződnek a csoportmérkőzések a férfi vízilabdázók számára. A magyar válogatott a franciákkal találkozik este, és a papírforma szerint sima győzelmet arat – írj az Inforádió. 

Az előző két meccsen 13–3-ra győzték le az ausztrálokat, majd 9–9-es döntetlen játszottak az olaszokkal.

A hazai együttesnek azonban nem csak a saját kezében van a sorsa: attól függ a csoportelsőség, hogy az olaszok mit játszanak Ausztrália ellen. Ez a meccs a magyar mérkőzés után, 21:30-kor kezdődik. A csoportgyőzelem plusz két nap további pihenőt, és könnyebb ágat jelentene. 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A kapuban Nagy Viktor – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

De nem csak a férfi pólósainknak lehet szurkolni pénteken a vizes vébén.  Reggel rajtol a leghosszabb, 25 kilométeres táv a nyíltvízi úszók számára Balatonfüreden. A nőknél Olasz Anna és Sömenek Onon Kata, a férfiaknál Rasovkszy Kristóf és Gyurta Gergely lesz a mezőnyben. Férfi toronyugrásban pedig Somhegyi Krisztián indul.

Magyarok a mai programban:

Nyíltvízi úszás (Balatonfüred)

8:30: férfi 25 km (Gyurta Gergely, Rasovszky Kristóf) 

8:30: női 25 km (Olasz Anna, Sömenek Onon Kata) 

Műugrás

10:00: férfi toronyugrás, selejtező (Somhegyi Krisztián) 

15:30: férfi toronyugrás, elődöntő (Somhegyi Krisztián?)

Férfi vízilabda

20:10: Magyarország–Franciaország

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top