Habcsók díszek a karácsonyfára

nlc | 2011. November 26.
Nemcsak mutatós, olcsó és könnyen elkészíthető, de még finom is! Készíts ehető karácsonyfadíszeket!

Így csináld!

A tojásfehérjét keverd el a porcukorral, majd forró vízfürdőben verd kemény habbá. A habot oszd több részre, hogy néhány csepp ételszínezékkel különböző színűre festhesd. Egy adagot fehéren is hagyhatsz. A habcsókmasszát töltsd nyomózsákba, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe formázd meg a habcsókokat. Nyomózsák hiányában a masszából teáskanál segítségével formázz dió nagyságú halmokat. A süteményeket a sütőpapírral a tepsiből kivéve egy sütőrácson hagyd kihűlni. A habcsók díszeket dekorálhatod apró cukorgyöngyökkel, durva kristálycukorral vagy akár színes tortadarával is.

Amire szükséged lesz:

• 5 tojásfehérje
• 200 g porcukor
• 1 mokkáskanál citromlé
• tetszőleges ételszínezék
• fehér cukordara a díszítéshez

Tipp: Ne feledd, az ehető karácsonyi díszek nem állnak el sokáig, így lehetőleg közvetlenül karácsony előtt készítsd el őket, és ne hagyd fenn a fán túl sokáig.

 


Exit mobile version