Klasszikus karácsony egy angol otthonban

Café Mystra/Caféblog | 2013. December 24.
Bár kartonból is csinálhatunk kandallót, sőt a tévében is adják a pattogó fahasábokat idén, mégis az igazi a legjobb. Ezért most egy meghitt angliai otthonba látogatunk el a Cafe Mystra vezetésével, ahol valódi tűz ég a karácsonyi gyertyákkal dekorált kandallóban.

Angliában járunk egy nemrég felújított családi házban. A ház kialakítása, berendezése az angol hagyományokat követi, egyszerre elegáns és otthonos. Az egykori kisebb helyiségek egybenyitásával világos, tágas tereket hoztak létre, amelyek még inkább hangsúlyozzák a gyönyörűen restaurált eredeti építészeti elemeket.

A bejárati ajtóra akasztott vendégváró koszorú stílusa előrevetíti, hogy belépve a házba tradicionális karácsonyi dekorra számíthatunk. Az előszobában nemcsak a lépcsőkorlátot, hanem a csillárt is feldíszítették. Egy angol nappaliban elmaradhatatlan a kandallópárkányon felsorakoztatott gyertyák, mécsesek és ünnepi díszek sokasága, melyek természetesen a karácsonyfa díszeivel is harmonizálnak. Itt még a konyhaszigetre és az étkezőasztalra is jutott a hangulatos ünnepi dekorációból.     

A kifogástalan stílus és mértéktartás úgy a lakás berendezésén, mint a karácsonyi díszítésen is szembeötlő. A jó ízlés és kifinomult egyensúly tökéletes példája.

 

 

 

 

A folytatásért kattints a Café Mystrára!

Nézd bele a sorozat többi részébe!

Karácsony Dániában
Karácsony Kentben
Norvég karácsony
Modern karácsony Londonban

Még több karácsonyi pompában álló otthonért és sok más karácsonyi tippért kattints a Cafe Mystra blog karácsonyi ünnepi tematikus oldalára!

Exit mobile version