Rakott kelkáposzta

jancsi bá | 2001. Április 23.
"Az elõkészített kelkáposztát egészben sós vízben feltesszük fõni és félig puhára fõzzük. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsírban kisütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk... "

Hozzávalók :

  • 800 g kelkáposzta

  • 300 g darált sertéshús

  • 100 g rizs

  • 50 g füstölt szalonna

  • 40 g zsír

  • 2 dl tejföl

  • 1 gerezd fokhagyma

  • só, törött bors, fűszerpaprika, majoránna, köménymag


    Elkészítése :

    Az előkészített kelkáposztát egészben sós vízben feltesszük főni és félig puhára főzzük. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsírban kisütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát és az egyéb fűszereket, hozzáadjuk a darált húst, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben egy másik edényben elkészítjük a párolt rizst.

    Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a leveleire szedett kelkáposzta felét a tál aljára rendezzük, ráteszünk egy réteg párolt húst, egy réteg párolt rizst és a rétegezést folytatjuk, míg az anyagok elfogynak. A tetejét kelkáposztalevéllel fedjük. A tejfölt simára keverve – kissé megsózhatjuk – a káposztára csurgatjuk és előmelegített sütőben 30- 40 percig sütjük és forrón tálaljuk!
  • Exit mobile version