Márna öreg halász módjára

jancsi bá | 2001. Június 04.

Hozzávalók


  • 1000 g márna (1 db)

  • 400 g újburgonya

  • 80 g gyöngyhagyma

  • 1 dl fehérbor

  • 60 g zsír

  • 4 g őrölt bors

  • 20 g só

  • 1 csomag petrezselyemzöld

    Elkészítés

    A márnát megtisztítjuk, belső részeit eltávolítjuk, sűrűn beirdaljuk, sóval kívül-belül jól bedörzsöljük. Kizsírozott tepsibe tesszük, megtisztított gyöngyhagymát, újburgonyát rakunk mellé. Őrölt borssal megszórjuk és a fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a fóliát levesszük és erősebb lángon piros ropogósra sütjük. Tálaláskor a halat a sült burgonyával és a hagymával körberakjuk, petrezselyemmel díszítjük.
  • Exit mobile version