Kelkáposztával töltött fürj

jancsi bá | 2001. Június 25.

Hozzávalók


  • 8 db fürj

  • 50 g vöröshagyma

  • 200 g darált sertés- vagy szárnyashús

  • 1 dl száraz fehér bor

  • 100 g angol szalonna

  • 300 g kelkáposzta

  • 5 cl olaj

  • só, őrölt bors, majoránna, gyömbér

    Elkészítése

    A megtisztított fürjeket kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával bedörzsöljük, felhasználásig félretesszük. A kelkáposztát megmossuk, vékony metéltre vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, az őrölt gyömbérrel ízesítjük, lepirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott kelkáposztát, a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a töltelék párolódik, a szalonnából vékony lapokat vágunk a burkoláshoz. Az előkészített fürjekbe a tölteléket betöltjük, a szalonnába beburkoljuk, vékony zsineggel rákötözzük, és előmelegített sütőben sűrűn locsolgatva megsütjük. Tálaláskor a zsineget eltávolítjuk, a madarakat tálra rendezzük és gombás rizzsel körítjük. A gombás rizs készítése egyszerű, a párolt rizshez a lepirított gombaszeleteket hozzákeverjük, és máris kész.
  • Exit mobile version