Linzerkoszorú

jancsi bá | 2002. Október 10.

Hozzávalók





a tésztához:
• 100 g porcukor
• 200 g vaj
• 300 g liszt
• 1/2 citrom reszelt héja
• 2 db tojássárgája

a töltéshez:
• 100 g barackíz

a kenéshez:
• 2 db tojás

a tetejére:
• 100 g dió vagy mandulabél
• 50 g vaníliás porcukor


Elkészítése

A linzer alaptésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és egy sima és egy hullámos szaggatóval azonos darabszámú formát szaggatunk. A hullámos közepét kiszúrjuk, az összekevert tojással megkenjük, majd durvára vágott olajos magot (dió, mogyoró, mandula) szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük. A lemezen hagyjuk kihűlni, majd a sima lap közepére lekvárt nyomunk, ráhelyezzük a tetejét, és végül porcukorral megszórjuk.

Exit mobile version