Pontyhalászlé tésztával

nlc | 2003. November 18.
Itt az igazi, eredeti, mindent lefõzõ pontyhalászlé. Nacionalizmus a bográcsban.










Hozzávalók:


• 1 kg tisztított ponty
• 25 dkg vöröshagyma
• 2 evőkanál pirospaprika
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 1 szárított paprika
• só
• 5-6 dkg száraztészta


Elkészítése:

A megtisztított, kibelezett hal fejéből, farkából a durvára összevágott hagymával erős tűzön 3 liter vízzel, kb. 1,5-2 óra alaplevet főzök; ezt leszűröm vagy átpasszírozom.

A hal többi részét felszeletelem és besózom.
A kész alaplébe beleteszem a pirospaprika felét, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a száraz paprikát és a halszeleteket. Megsózom.

Felfőzöm, és amikor feljön a habja, beleteszem a maradék pirospaprikát, a halfejet és az ikrát. Kb. 20 percig főzöm. Akkor kész, amikor a habképződés megszűnik.
Házi metélt tésztát kínálok hozzá.

Exit mobile version