Töltött narancsos ívek

nlc | 2003. December 05.
Vannak még páran, akik emlékszünk a karácsony elõtt barna papírzacskóba rejtve, pult alatt odacsúsztatott narancsra. Amit csak a kivételezettek kaptak. De a narancs nem csak nekünk igazi karácsonyi íz. Fõleg, ha ilyen finom süti is készülhet belõle.









 








 
Hozzávalók:


Kevert tészta:
• 125 g vaj
• 100 g porcukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• ½ citrom reszelt héja
• 225 g liszt
• 25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 50 g darált mandula
• 100 ml narancslé

Kenéshez:
• 100 g narancslekvár
• 1 evőkanál víz

Máz:
• 2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó étcsokoládés


Elkészítés:

A kevert tésztához a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot és a citromhéjat. A lisztben elvegyítjük a keményítőt és a sütőport, a masszához szitáljuk, és jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a mandulát és a narancslevet is.
A tésztát egy nyomózsákba töltjük és csillagfejjel (átmérő: 8 mm) kis íveket nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A narancslekvárt egy szitán átnyomjuk, és a vízzel felforraljuk. A narancsos sütik felét alul megkenjük a lekvárral, és kettesével összeragasztjuk. Hagyjuk kicsit száradni.

A mázhoz a tortabevonót a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a sütemények egyik végét belemártjuk. Egy sütőpapíron hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Exit mobile version