Háromszínû paprika cukkínivel

nlc | 2004. Június 04.
Az egyhangúság megtörése végett, és hogy a kevésbé édesszájúak se keseredjenek el a mellõzéstõl, íme egy igazi, összetett és ehhez mérten finom savanyúságrecept! És még szép színes is!

Hozzávalók:

• 520 g piros paprika
• 520 g sárga paprika
• 520 g zöld paprika
• 520 g uborka
• 520 g cukkíni
• 1000 ml víz
• 500 ml fehérbor (helyettesíthető vízzel)
• 500 ml almaecet
• 1 citrom leve
• 150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Kapros Savanyúságtartósító

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, lemérjük. A paprikát csíkokra vágjuk, az uborkát karikára szeleteljük, a cukkínit pedig kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az előkészített zöldségeket jól összekeverjük és üvegekbe rakjuk. A léhez kimérjük, majd összekeverjük a vizet, a fehérbort, az almaecetet és a cukrot. Hozzáadjuk még a citrom kifacsart levét és a savanyúságtartósítót. Az elegyet felforraljuk, és 3 – 5 percig forrni hagyjuk. A zöldségeket a még forró lével leöntjük egészen az üveg pereméig. Az üveget jól lezárjuk és kihűlés után száraz, hűvös helyen tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a fehérbor (minőségtől függően) befolyásolhatja (némileg lerövidítheti) a savanyú eltarthatóságát.

Exit mobile version