Hozzávalók:
750 g sárgabarack
100 g alma (mindkettőt előkészítve mérjük le)
150 ml világos szőlőlé vagy szilvabor
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Zseléfix 1:1
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgabarackot meghámozzuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk, felaprítjuk és lemérünk 750 g-ot. Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházat kivágjuk, felaprítjuk és 100 g-ot lemérünk. Kimérünk 150 ml szőlőlevet.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöket összekeverjük, majd a keverék felét egy merülőmixer segítségével pépesítjük (esetleg turmixoljuk). Hozzáadjuk a többi gyümölcsdarabot, a citromsavat és a szőlőlevet. A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal és elkeverjük a zseléfixszel. Az elegyet és a cukrot a gyümölcsmasszához adjuk, és az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.