Sárgabarack-alma lekvár

nlc | 2004. Június 04.
Talán a leginkább hagyományos recept az összeállításból. Persze ha mégsem hagyományoskodnál, akkor az összetevõk közé mindenképp a szilvabort válaszd, ne a szõlõlevet!

Hozzávalók:

• 750 g sárgabarack
• 100 g alma (mindkettőt előkészítve mérjük le)
• 150 ml világos szőlőlé vagy szilvabor
• 1 tasak Dr. Oetker Citromsav
• 1150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix 1:1

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgabarackot meghámozzuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk, felaprítjuk és lemérünk 750 g-ot. Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházat kivágjuk, felaprítjuk és 100 g-ot lemérünk. Kimérünk 150 ml szőlőlevet.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöket összekeverjük, majd a keverék felét egy merülőmixer segítségével pépesítjük (esetleg turmixoljuk). Hozzáadjuk a többi gyümölcsdarabot, a citromsavat és a szőlőlevet. A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal és elkeverjük a zseléfixszel. Az elegyet és a cukrot a gyümölcsmasszához adjuk, és az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.

Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Exit mobile version