Fahéjas kiflik

nlc | 2004. November 03.
A fahéj az a fûszer, ami a karácsony kötelezõ ízét adja. A Dr. Oetker mágusai most kiflikbe sütötték bele, és így teljesen új aprósütemény született. Süss belõle jó nagy tállal, biztosan el fog fogyni!





Hozzávalók (kb. 90 darabhoz):

Gyúrt tészta:
• 250 g finom búzaliszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 80 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
• 2 tojássárgája (közepes méretű)
• 150 g lágy vaj vagy margarin

Szóráshoz:
• 20 g porcukor
• 1 csapott teáskanál őrölt fahéj


Elkészítés:

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hideg helyre tesszük.

A kihűlt tésztát hengerré formáljuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot egy 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A darabokból enyhén belisztezett kézzel 5 cm-es kifliket készítünk, végeiket elvékonyítjuk. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.

Alsó- és felsősütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A süteményeket a sütőpapírral egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot elvegyítjük a fahéjjal, és a még meleg kiflikre szórjuk.

TIPP:
A porcukrot 1 evőkanál vízzel elkeverjük, belemártjuk a kiflik végeit, majd egy sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Exit mobile version