Csokis amarettini

nlc | 2004. December 02.
Helyes kis csokigombóckákat készíthetsz a Dr. Oetker segítségével. Az illatos, mandulás-kakaós desszerteket még utólag is meghempergetheted a kakaóban, így aztán valódi lesz az élvezet.

Hozzávalók (kb. 90 darabhoz):





Habcsókmassza:
• 2 tojásfehérje (közepes méretű)
• 100 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 4 csepp mandula aroma
• 100 g hámozott, darált mandula
• 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Szóráshoz:
• kevés cukrozatlan kakaópor


Elkészítés:

A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel kemény habbá verjük, amíg a vágási felület látható marad. A cukrot, a vanillincukrot és az aromát kis adagokban a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A mandulát elvegyítjük a kakaóporban, és óvatosan, a legalacsonyabb fokozaton a masszába keverjük. A masszát egy nyomózsákba töltjük, és környomófejjel (12 mm átmérőjű) 90 darab kb. 2 cm átmérőjű süteményeket nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Azonnal megsütjük.

Alsó- és felsősütés: kb. 140 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 1. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt az amarettiniket megszórjuk kakaóporral.

TIPP:
A tojásfehérje felveréséhez a tálnak és a habverőnek is tökéletesen zsírmentesnek kell lenni, a fehérjébe nem keveredhet a sárgája.

Exit mobile version