Káposztás báránysült

nlc | 2005. Január 11.





Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma
• 1 zeller
• 2 kis fej káposzta
• 80 dkg csont nélküli bárányhús
• 3 evőkanál olaj
• 2 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál színes bors
• 1 marhahúsleveskocka
• 1 dl vodka
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A főzés vége előtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.

Exit mobile version