Savanyúkáposztás pogácsa

nlc | 2005. Január 18.

Hozzávalók:





• 1 kg liszt
• 1/2 l tej
• 1 csipet só
• 25 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 1/2 kg savanyúkáposzta
• 5 dkg élesztő
• bors ízlés szerint
• kiskanál cukor
• 1 tojás kenéshez


Elkészítése:

A szobahőmérsékletű savanyúkáposztát apróra vágjuk. A tej felével és a cukorral az élesztőt felfutattjuk. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a borssal összekeverjük. A tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük. A tálba tegyük a vajat, a káposztát, a felfutott élesztőt, és a tojásos-sós tejet.

Először keverjük össze gyengéden, majd gyúrjuk, amíg el nem válik az táltól és a kezünktől. Egy óráig kelesztjük. Gyúrólapra téve párszor hajtogatva kb. ujjnyira nyújtjuk, majd a tetejét bevagdossuk, pogácsákat szaggatunk belőle.
Jól kikent nagy tepsibe tesszük, tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben kb. 35 percet sütjük.
Exit mobile version