Mogyorós keksz

nlc | 2005. Február 08.






Hozzávalók:



• 250g vaj, kis kockákra vágva
• 185 g átszitált liszt
• 45 g darált mogyoró
• 45 g rizsliszt
• 60 g porcukor
• 100 g olvasztott csokoládé


Elkészítése:

1. Robotgépben vagy mixerben forgasd meg a vajat, lisztet, mogyorót és rizslisztet addig, amíg a keverék durva zsemlemorzsára emlékeztet. Add hozzá a cukrot is.
2. Lisztezett felületen gyúrd át rugalmas tésztává. Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát 5 mm vastagra. 5 cm átmérőjű recés szélű kekszszaggatóval szabj kekszformákat a tésztából, és sorakoztasd kivajazott sütőlapra egymástól 2 és fél cm távolságra. Süsd 20-25 perc alatt világosbarnára. 2-3 percig maradjanak a lapon, mielőtt rácsra kiemeled, hogy kihűljenek.
3. Az olvasztott csokoládét töltsd műanyag zacskóba, aminek egyik sarkából egy kicsit lecsípsz. Ebből a nyílásból vékony sugárban csíkozd be a kekszeket.


A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.

Exit mobile version