Fetasajttal és paradicsommal töltött pulykamell, parajos párolt rizzsel

nlc | 2005. Június 22.





Hozzávalók 2 személyre:

• 2 szelet 15 dkg-os pulykamell
• só
• 10 dkg paradicsom
• 10 dkg feta sajt
• 12 dkg rizs
• 10 dkg paraj
• olívaolaj


Elkészítése:

A pulykamelleket kissé kiveregetjük, és csak kissé sózzuk, mert a sajt eleve eléggé sós. A paradicsomot meghámozzuk, és felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk, és a paradicsommal együtt a pulykamellek közepére tesszük, majd a húst felgöngyöljük. Olajozott alufóliába tekerjük, és serpenyőben, kislángon 15 perc alatt megsütjük. A tekercseket közben többször megforgatjuk. (Így biztosan nem folyik ki belőle a sajt, és még szaftos is marad a pulykahús.)

A körethez a megmosott, erezett parajt felcsíkozzuk, és kevés olajban megforgatjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a párolt rizshez keverjük. A kész pulykamelleket kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és a parajos rizzsel együtt kínáljuk vele magunkat vagy azt, aki épp ott van nálunk.

Exit mobile version