Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet 15 dkg-os pulykamell
só
10 dkg paradicsom
10 dkg feta sajt
12 dkg rizs
10 dkg paraj
olívaolaj
Elkészítése:
A pulykamelleket kissé kiveregetjük, és csak kissé sózzuk, mert a sajt eleve eléggé sós. A paradicsomot meghámozzuk, és felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk, és a paradicsommal együtt a pulykamellek közepére tesszük, majd a húst felgöngyöljük. Olajozott alufóliába tekerjük, és serpenyőben, kislángon 15 perc alatt megsütjük. A tekercseket közben többször megforgatjuk. (Így biztosan nem folyik ki belőle a sajt, és még szaftos is marad a pulykahús.)
A körethez a megmosott, erezett parajt felcsíkozzuk, és kevés olajban megforgatjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a párolt rizshez keverjük. A kész pulykamelleket kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és a parajos rizzsel együtt kínáljuk vele magunkat vagy azt, aki épp ott van nálunk.