Pisztráng bakonyi módra

nlc | 2005. November 21.
A gombamártás igazi magyaros ízt kölcsönöz a pisztrángnak.





Hozzávalók:

30 dkg champion gomba
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
víz
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
étolaj
finom liszt
4 db tisztított pisztráng

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
A halat kívül-belül megszórjuk sóval, paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Míg sül, a kockára vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a gombát, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Mikor a gomba megfőtt, beletesszük a tejfölt, és újra felforraljuk.
Tálaláskor a pisztrángot leöntjük a gombamártással. Galuskával körítjük.


További receptek! »

Exit mobile version