Forró italok hideg nappalra

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. November 25.
Valaha a kávé, a tea és a csokoládé luxus terméknek számított, ezek fogyasztása a jómódú kiváltságosaké volt. Aztán eltelt néhány évtized és a polgári ebédeket, vacsorákat egy-egy csésze teával, kávéval öblítették le.




Melegítsd fel magad italajánlatainkkal!

• Forralt bor »
• Glögg »
• A maják forró csokija »
• Mexikói forró csoki »
• Konyakos tej »
• Karamellás tej »
• Karácsonyi kávé »










Manapság a kávé és a tea a csapvíz után a leggyakrabban fogyasztott italok közé tartozik Magyarországon.

A kávé, kakaó, tea kiváló idegrendszeri serkentők, felélénkítik szervezetünket, ám túlzott fogyasztásuktól óvakodni kell, mert vízhajtó hatásuk lévén kimossák a – különösen a női szervezet számára szükséges – kalciumot.

Ha azonban elfogyasztunk napi két liter folyadékot (ásványvíz, frissen facsart gyümölcslé, tej stb. formájában), egy-egy csésze erejével nyugodtan „bűnözhetünk” a fenti italokból.

Amikor mínusz fokok röpködnek odakint, a hideg, fagyos időből hazaérve jólesik a meleg nedű felhörpintése. És ha már bűnözünk, adjuk meg a módját (a régi idők emlékére, amikor fogyasztásuk kiváltságnak számított); teremtsünk kellemes hangulatot mialatt a forró csokit, forralt bort vagy a fűszeres teát kortyoljuk, és vegyük elő akár az elegánsabb, ünnepi csészénket.






Exit mobile version