Kíváncsiak voltunk vajon milyen hagyományos étrendje van az ünnepekre néhány ismert művésznek.
Varga Izabelláéknál (Barátok közt) sokan összegyűlnek az ünnep idején. Az egész család szeret főzőcskélni, s a karácsonyi menü bővelkedik saját specialitásaikban. Az első napi ebéd általában bableves, amelyet csak sós vízzel és zöldségekkel készítenek. A délután folyamán pedig különböző hagyományokhoz kötődve esznek mézes diót, mézbe mártott fokhagymát, és természetesen almát, amelyet annyi cikkre vágnak, ahányan vannak. Vacsorára általában egytálételt készítenek, mégpedig igazán diétás egytálételt, hiszen csak jófajta káposzta, kolbász és jó sok tejföl van benne.
Kolozsvári rakott káposzta, amelyet úgy készítenek, hogy tetszés szerint kevert darálthúst hagymán sóval és borssal átpirítanak, közben jázminrizst főznek, amely köztudottan a legfinomabb illatú rizsfajta. A káposztát tepsibe terítik, hagymát karikáznak rá, babérlevelet és egy-két marék borókabogyót szórnak a tetejére, majd betolják a sütőbe, és addig pirítják, míg egészen aranybarna színt nem kap. Aztán egy tűzálló tálat kivajaznak, az aljára terítenek egy réteg káposztát, rá egy réteg rizst, a darálthúst, majd jó sok tejföl következik. Aztán folytatódik a sor a rizzsel, arra karikára vágott kolbász kerül, erre megint bőségesen tejföl, erre egy réteg káposzta, s végül megint jó sok tejföl a tetejére. Akkor ezt lefedik, és addig sütik, amíg a kolbászból kicsepegő paprikás lé aranyossá nem változtatja a rizs színét, ekkor leveszik a fedőt és szép pirosra sütik a tetejét.
Sajátos módon, de mindig készítenek halászlevet is, méghozzá zöldségekkel, borókával, babérlevéllel és 6-8 fej hagymával, no meg saját készítésű paprikakrémmel. Izabella férjének családja fehér hallevest készít, szintén zöldségesen, de kaprosan.
Ami a süteményeket illeti, Izabella nem túl édesszájú, ezért inkább a család többi tagjára hagyja a sütést. Kivéve az étcsokis muffint, mert bizony őt is utolérte a muffin szeretete, s mióta ezt a változatot először elkészítette, a család minden neves alkalomra követeli. Úgyhogy Izáéknál karácsonykor is lesz étcsokis muffin.
Nyári Szilviáék (Barátok közt) mindig a színésznő édesanyjánál töltik a szentestét, így a főzés nem az ő feladata. Édesanyja természetesen a világ legjobb halászlevét készíti el ilyenkor, amit rántott hal és majonézes burgonya követ. Szilvi nagy halrajongó, s már az ünnep előtti napokban a szentesti halvacsorára készül. Édesanyja süti a szintén hagyományos bejglit is, abból Szilvi a mákosat szereti jobban, a dióshoz csak akkor nyúl, ha a másikból morzsányi sincs már. Mivel idén is játszanak karácsonykor, a következő két napot Kaposváron töltik, ahová idén a férje, Nyári Oszkár édesanyja is velük tart. Hagyományosan rengeteg aprósütemény készül ilyenkor náluk, Szilvi maga is rendszeresen öt-hat félét süt. Ezek között mindig ott van a margaréta, ami a hagyományos linzertől annyiban tér el, hogy kicsit vastagabbra hagyja a tésztáját (amiért állítólag a család viccesen mindig meg is szidja). A kókuszos kocka is mindig ott van ünnepi sütemények között, ezen kívül pedig évről évre recepteskönyekből, kiadványokból, újságokból néz ki szimpatikus sütiket, s azokat készíti el. Leszámítva a habos tortacsodákat és durván krémes szeleteket, szinte mindenféle édességet szívesen sütnek és fogyasztanak a családban.
Tóth Roland (Jóban rosszban) nagyon kedvesen hárította el kérdéseinket a karácsonyi menüre vonatkozóan, mondván, a főzés egyáltalán nem az ő kompetenciája. Kokettált ugyan a gasztronómia gyakorlati részével egy röpke próbálkozás erejéig, de valahogy nem sikerült megfertőződnie. Éppen ezért a karácsonyi menüt is felesége, annak családja és természetesen édesanyja készíti. Aki pedig soha nem mond le a szenteste halvacsorájáról, ami még a régi nagy horgászatok emlékét idézi.
A hagyományos bejglit viszont nem minden karácsonykor sütik, csak amikor éppen úgy gondolják, amikor már régen volt, amikor megkívánják
Annyi azonban biztos, a karácsony náluk is rohanós, hiszen mióta Roland megházasodott, megduplázódott a meglátogatandó családtagok száma, elmondása szerint ez azonban az ünnep része, s évről évre örömmel vesz részt benne.