Böjti káposzta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Március 17.

Hozzávalók:

• egy fej vöröshagyma
• 20 dkg rizs
• só, bors, pirospaprika
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 3 db főtt tojás
• káposztalevél
• 50 dkg savanyú káposzta
• 1-2 fej alma
• egy csokor kapor

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, pirítsd meg rajta a rizst, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával és öntsd fel kevés vízzel. Néhány perc alatt párold félkészre a rizst. Hagyd hűlni, majd keverd össze a kis kockára vágott keményre főtt tojással, és ezzel a masszával töltsd meg a szétbontott káposztafej leveleit.
Egy nagy lábos alját béleld ki a savanyú káposztával, ízlés szerint keverj bele kaprot és reszelt almát, majd helyezd rá a tölteléket.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Lefedve, kis lángon főzd puhára.
A végén liszttel elkevert tejföllel habard be.

Exit mobile version