Pikáns rakott hal

nlc | 2006. Szeptember 27.

Hozzávalók:

• tengerihal-filé (személyenként 2 db)
• réteslap (személyenként 2 vékony lap)
• 2-3 citrom
• 20 dkg pisztácia
• 20 dkg vaj
• 5 dkg rumba áztatott mazsola
• 1 db tojás
• szárított menta
• liszt
• 1 dl főzőtejszín


Elkészítés:

A halakat fűszerezd sóval, őrölt borssal, és locsolj rájuk néhány csepp citromlevet. A pisztáciát (mogyoróval vagy dióval is helyettesíthető) őröld meg. A réteslapot nyisd ki, a közepére helyezd az egyik halfilét, szórd meg darált pisztáciával, kevés mazsolával, mentával, fedd be néhány vékonyra felkarikázott citromszelettel, morzsolj rá egy kevés vajat, és fedd be a másik halfilével. Morzsolj itt is el egy kevés vajat, és csomagold be a réteslapba. Az így készült halas batyut rövid ideig (kb. 15 percig ), alacsony hőfokon süsd meg. Tálaláskor a következő mártással locsold meg: Olvaszd meg a maradék vajat, szórj rá egy-két evőkanál lisztet, és öntsd hozzá a tejszínt. Csöpögtesd hozzá egy fél citrom levét, sűrítsd össze egy egész tojással és fűszerezd bőségesen mentával.

Exit mobile version